آسیب شناسی و راهکارهای مرمتی کاروانسرای رباط شریف

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی هنر، معماری و کاربردها
  • کد COI اختصاصی: ICONFAAA01_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 961
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ساناز محمدزاده طبسی

کارشناسی پیوسته معماری، دانشگاه آزاد اسلامی مشهد

چکیده

بناهای تاریخی یک کشور، سرمایههای فرهنگی و انسانی آن هستند و میبایست بهخوبی محافظت گردند. ایران ازجمله کشورهای غنی از بناهای تاریخی است که بخش عمدهای از این بناها را کاروانسراها تشکیل میدهند. هدف از این مقاله مطالعه، آسیبشناسی و ارایه راهکارهای مرمتی یکی از این کاروانسراها که رباط شریفآباد نام دارد و در جاده مشهد- نیشابور واقعشده است، است. با توجه به هدف ذکرشده سوالات اصلی که این مقاله سعی در ارایه پاسخی برای آنها دارد به شرح زیر میباشند:الف) بررسی آسیبهای وارده به بنای کاروانسرای رباط شریف و طبقهبندی این آسیبها ب) یافتن راهکارهای مرمتی بناهای تاریخی با توجه و متناسب با شرایط و مصالح بهکاررفته کاروانسرای رباط شریف ج( راهکارهای رفع آسیبها و چگونگی باززندهسازی و کاربردی کردن مجدد این بنا برای پاسخگویی به موارد بالا، ابتدا با استفاده از مدارک اسنادی و کتابخانهای بهعنوان پایه مطالعه میدانی و از طریق آسیبشناسی و تحقیق میدانی (تکنیک مشاهده) آسیبهای وارده بر بنا در طول زمان شناسایی شده اند. سپس با مطالعه درزمینه مرمت و طبقهبندی روشهای موجود، راهکارهای مرمت بناهای تاریخی استخراج شده اند و نهایتا با تحلیل آسیبهای موجود و تعیین دلایل آنها، راهکارهای مرمتی پیشنهاد گردیدهاند و در انتها احیاء استفاده از این بنا بهعنوان راهحلی بلندمدت موردبحث قرارگرفته است

کلیدواژه ها

مرمت، کاروانسرا، آسیبشناسی، باززندهسازی، رباط شریفآباد، برج، هشتی، شاهنشین، حجره

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.