بازیابی زغال از باطله جیگ کارخانه زغالشویی انجیر تنگه(البرز مرکزی)، به روش فلوتاسیون

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: دومین کنفرانس مهندسی معدن ایران
  • کد COI اختصاصی: IMEC02_050
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3377
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سجاد جان نثار ملکوتی

دانشجوی کارشناسی ارشد فرآوری مواد معدنی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه

امین جودکی

دانشجوی کارشناسی ارشد فرآوری مواد معدنی، دانشکده معدن، دانشگاه تهران

محمد نوع پرست

دانشیار فرآوری مواد معدنی، دانشکده معدن، دانشگاه تهران

سید ضیاء الدین شفاهی

دانشیار دانشکده مهندسی معدن و ژئوفیزیک دانشگاه صنعتی شاهرود.

چکیده

کارخانه زغالشویی انجیر تنگه یکی از کارخانه های شستشوی زغال در ایران است، که با استفاده از سه روش سنگجوری، ثقلی(جیگ ماشین) و فلوتاسیون به تولید زغالسنگ ک کشو میپردازد. باطله جیگ این کارخانه به طور متوسط دارای ۵۸ درصد خاکستر می باشد. در این مطالعه امکان تهیه زغالسنگ با خاکستر کمتر از ۱۱ درصد از این باطله ها مورد بررسی قرار گرفت. با استفاده از آزمایش های طراحی شده به روش فاکتوریل و با استفاده از نرم افزار DX7 بر روی باطل ههای خرد شده حاصل از جیگ، با دانه بندی ریزتر از ۱۰۰۰ و 600 میکرون، تأثیر پارامترهای مؤثر(از قبیل نوع و مقدار کلکتور، نوع و مقدار کف ساز، درصد جامد و غیره) در فلوتاسیون این ماده بررسی شد. در این ارتباط آزمایش های مختلفی و با استفاده از مواد شیمیایی و تحت مقادیر مختلف مورد مصرف قرار گرفت. نتایج حاصل از این آزمایش ها دلالت بر آن داشت که می توان به روش فلوتاسیون محصولی مطلوب با درصد خاکستر کمتر از ۱۱ % را به دست آورد. همچنین مشخص شد که با اعمال یک مرحله شستشو بر روی کنسانتره حاصل از مرحله رافر(در آزمایش تحت شرایط بهینه)، زغالی با خاکستر کمتر از ۱۱ درصد و بازیابی ۶۹ و ۵۳ درصد، به ترتیب برای دو دانه بندی ریزتر از ۱۰۰۰ و ۶۰۰ میکرون به دست می آید

کلیدواژه ها

کارخانه زغالشویی انجیر تنگه، باطله جیگ ماشین، فلوتاسیون، نرم افزار DX7

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.