نقش شبکه های اجتماعی در اصلاح الگوی مصرف انرژی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین همایش ملی رسانه، ارتباطات و آموزش های شهروندی
  • کد COI اختصاصی: MCCE02_062
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1087
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اسماعیل جمشیدی حسن آبادی

دانشجوی دکتری ارتباطات اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی تهران شرق

مصطفی رضایی

دانشجوی دکتری مدیریت رسانه دانشگاه آزاد اسلامی تهران جنوب

چکیده

یکی از اساسی ترین مباحث و شاخص های توسعه، میزان و سطح جامعه است. جامعه انرژی را از طبیعت استخراج و به محصولات مادی، کار، نظام های سیاسی، بسط عقاید و آراء و رسوم اجتماعی تبدیل می کند. بنابراین کل انرژی از طبیعت آزاد و به وضعیت فرهنگی تبدیل می شود. در هر نظام اقتصادی تولید و مصرف به عنوان دو رکن اساسی محسوب می گردند. سوال اساسی این پژوهش بررسی نقش شبکه های اجتماعی در نهادینه کردن فرهنگ مدیریت مصرف انرژی است. برای انجام آن، از روش پیمایشی استفاده شده است. تحقق پیمایشی، وسیله ای است برای جمع آوری اطلاعاتی که، از تعداد محدودی افراد و به کمک پرسشنامه های استاندارد، به دست می آید و می توان، آن را، به کل جمعیت تعمیم داد. جامعه آماری در این تحقیق را، 100 نفر از دانشجویان دانشکده مدیریت و حسابداری دانشگاه آزاد اسلامی تشکیل داده اند و ابزار جمع آوری اطلاعات، پرسشنامه بوده است. با توجه به نتایج به دست آمده حاکی از آن است که اکثریت پاسخگویان، شعارهای مدیریت مصرف انرژی مانند : توجه به برچسب انرژی، عدم استفاده از لوازم پر مصرف در ساعات اوج مصرف، استفاده از شیشه های دوجداره و غیره را، از وسایل ارتباط جمعی اعم از رادیو، تلویزیون و در حال حاضر نیز نوع دیگری از اطلاع رسانی در شبکه های اجتماعی بیان می شود و این شعارها را، کمتر از طریق رسانه های دیگر، دیده با شنیده اند. بنابراین، شبکه های اجتماعی و تلویزیون در میان رسانه های دیگر، بیشتر به شعارهای مدیریت مصرف انرژی، پرداخته است.

کلیدواژه ها

تبلیغات، شبکه های اجتماعی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.