تحلیل محتوا کتاب درسی علوم پایه ششم ابتدایی از نظر توجه به فرایند حل مسیله
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: چهارمین همایش علمی پژوهشی یافته های نوین علوم مدیریت، کارآفرینی و آموزش ایران
- کد COI اختصاصی: EMCONF04_071
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 889
نویسندگان
دکترای برنامه ریزی درسی و عضو هیات علمی دانشگاه فرهنگیان شهرکرد
دانشجوی کارشناسی علوم تربیتی دانشگاه فرهنگیان شهرکرد.
دانشجوی کارشناسی علوم تربیتی دانشگاه فرهنگیان شهرکرد.
دانشجوی کارشناسی علوم تربیتی دانشگاه فرهنگیان شهرکرد.
چکیده
دانش آموز باید به توانایی قضاوت صحیح دست یابد و بتواند عقاید را از حقاایق، سفسطه را ازاستدلال منطق و سره را از ناسره تشخیص دهد و در نهایت بیاموزد که چگونه فکر کند از این رو در تربیت کودکان خلاق و بدیع و ماهر در حل مسیله مسیولیت بزرگی است که به آموزش و پرورش و مدرسه سپرده شده است. غایت اصلی انجام این پژوهش این است که متن کتاب علوم پایه ششم ابتدایی از نظر توجه به فرایند حل مسیله واکاوی شود. پژوهش حاضر از نوع پژوهش های کمی و کیفی و با استفاده از روش تحلیل محتوا می باشد، جامعه آماری پژوهش حاضر کتاب درسی علوم ششم ابتدایی سال 1395 می باشد که با استفاده از نمونه گیری تصادفی ساده و ازمیان فصول آن 8 فصل بعنوان نمونه انتخاب شدند. دراین پژوهش ازپنج عنصر اصلی فرایند حل مسیله که توسط جان دیویی مشخص شد به عنوان مقوله های پژوهش استفاده شده است که شامل: مشخص کردن مسیله، حدس زدن یا مشخص کردن علل مسیله، در نظر گرفتن راه حل های ممکن، انتخاب بهترین راه حل، اجرای راه حل انتخابی و نتیجه گیری هستند استفاده گردید. واحد های تحلیل این پژوهش شامل متن و پرسش های کتاب درسی می باشد، که براساس توجه یا عدم توجه به مهارت های حل مسیله با نرم افزار 12 MAXQDA رمز گذاری گردید و سپس به تجزیه و تحلیل یافته ها اقدام شد. که نتایج حاکی از این است که در کتاب علوم پایه ششم ابتدایی بیشترین توجه به مرحله پنجم از فرایند حل مسیله (اجرای راه حل انتخابی و نتیجه گیری) و مرحله اول (مشخص کردن مسیله ) معطوف شده است. و کمترین توجه مربوط به مراحل (انتخاب بهترین راه حل)،(مشخص کردن علل مسیله) و (در نظر گرفتن راه حل های ممکن) بوده است و در آخر پیشنهاد شد که به تهیه ی کتاب کار اقدام شود که محتوای آن در راستای پرورش توانایی حل مساله باشد.کلیدواژه ها
تحلیل محتوا، ،مهارت حل مسیله،کتاب علوم پایه ششم ابتدایی، maxqdaمقالات مرتبط جدید
- بررسی عوامل موثر بر توسعه عملکرد شغلی در سازمان تامین اجتماعی مورد مطالعه استان مازندران
- مروری بر شایستگی های مدیران منابع انسانی در راستای تفکر پارادوکسی
- توصیف نقش سیستم های اطلاعاتی منابع انسانی در مدیریت منابع انسانی مبتنی بر شواهد
- از تکنواسترس تا نارضایتی: نقش میانجی تعارض کار-خانواده در سازمان انتقال خون ایران
- تغییر در ادراک کارکنان هنگام ادغام هوش مصنوعی با مدیریت منابع انسانی با نقش واسطه اعتماد به فناوری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.