پیش بینی مخاطرات زمین شناسی در حفاری تونل بلند زاگرس با استفاده از فن آوری TSP

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: چهارمین همایش و نمایشگاه سد و تونل ایران
  • کد COI اختصاصی: DTCE04_049
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 603
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نوید امینی

عضو هیات علمی موسسه ژیوفیزیک دانشگاه تهران

توماس دیکمن

شرکت Amberg Technologies

رهام پروز

موسسه مهندسین مشاور ایمن سازان

علی عبدالرزاق نژاد

شرکت فنی مهندسی زمین سنجش رایان

چکیده

قطعه دو تونل بلند زاگرس به طول 25/8 کیلومتر به صورت مکانیزه در حال حفاری است. رخنمون های سنگی مسیر تونل اغلب شاملسنگ آهک، شیل و مارن میباشد و به دلیل واقع شدن در ناحیه زاگرس ساختارهای متنوع زمین شناسی از قبیل چین و گسل و کارستمشاهده می شود که مشکلات و مخاطراتی را در پیشروی عملیات حفاری ایجاد می نماید. یکی از روش های پیش بینی ساختار زمینشناسی در جبهه کار تونل، فناوری TSP است که در آن از امواج لرزهای به منظور بررسی خصوصیات کشسانی محیط و تصویرسازی ساختارهای زمین شناسی استفاده می شود. در این تحقیق از روش TSP به منظور تصویرسازی ساختارهای جبهه کار حفاری در تونل بلند زاگرس به ویژه نواحی دارای شکستگی و گسل استفاده شده است. طبق نتایج نواحی کم سرعتی در جلوی جبهه کار مشاهدمی گردد که می توان آنرا به نواحی خرد شده نسبت داد. نتایج حفاری توسط TBMوجود نواحی خرد شده پیش بینی شده توسط TSP را تایید می کنند.

کلیدواژه ها

تونل بلند انتقال آب زاگرس، TSP، پیش بینی مخاطرات، لرزه نگاری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.