بررسی چالشهای سرمایه گذاری در پروژه های نیروگاهی مطالعه موردی: نیروگاه جنوب اصفهان و پره سر

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی صنعت نیروگاه های حرارتی (گازی، سیکل ترکیبی، بخاری)
  • کد COI اختصاصی: POWERPLANT01_016
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2016
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمید زرگرپور

قائم مقام گروه مپنا و عضو هیئت علمی گروه صنایع دانشگاه امام حسین(ع)

خلیل بهبهانی

مدیر عامل بخش پروژه های سرمایه گذاری گروه مپنا

سعید زرآبادی پور

مسئول برنامه ریزی شرکت مپنا بین الملل

چکیده

کمبود منابع دولتی و نیاز به تاسیسات زیر بنایی جهت توسعه، توانایی بخش خصوصی در اجرا و بهره برداری و همچنین انگیزه دولت ها به انتقال ریسک و کاهش حجم کار خود، آنها را نیازمند جذب بخش خصوصی در پروژه های زیربنایی کرده است روش های تامین مالی پروژه محور از جمله روش BOT از مطمئن ترین روش ها در جذب سرمایه بخش خصوصی می باشند. در کشور ما نیز وزارت نیرو هم راستا با سیاستهای دولت اقدام به واگذاری احداث برخی از پروژه های نیروگاهی به بخش خصوصی به روش BOT نموده است. از جمله این موارد نیروگاه گازی جنوب اصفهان و پره سر می باشد که ما در این مقاله به بررسی و تجزیه و تحلیل تجارب و چالشهای سرمایه گذاری در آنها به عنوان اولین پروژه های موفق و ناموفق ایران می پردازیم. علاوه براین نگاهی گذرا به تاریخچۀ روشهای اجرای پروژه های نیروگاهی در کشور، گزارش بانک جهانی در مورد چالش های صنعت برق ایران، روش تامین مالی پروژه محور به ویژه BOT خواهیم داشت

کلیدواژه ها

سرمایه گذاری BOT نیروگاه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.