استانداردسازی پروژههای نیروگاهی با استفاده از اصول ساخت وساز ناب

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی صنعت نیروگاه های حرارتی (گازی، سیکل ترکیبی، بخاری)
  • کد COI اختصاصی: POWERPLANT01_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1638
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا شرفی آورزمان

معاونت تحقیق وتوسعه، گروه مپنا

محسن حامدی

معاونت تحقیق وتوسعه، گروه مپنا دانشیار دانشکده مهندسی مکانیک، دان

چکیده

خصوصیات و ماهیت پروژه های صنعت ساخت وساز اغلب موجب ایجاد فعالیت هایی در پروژه می شود که ارزش افزوده- ای به همراه ندارند و د ر نتیجه موجب کاهش کارایی این پرو ژه ها میشود. اینگونه فعالیتها، تهدیدهای جدی برا ی موفقیت سازمان و رشد و بقای ماندگار آن محسوب می گردد. بنابراین سعی بر حذف این فعالیت ها، ناب بودن و بهبو د عملکرد کل پروژه برای سازما ن های پروژه محور اجتناب ناپذیر است. ساخت نیروگا ههای سوخت فسیلی از صنایع پیچیده ای است که احتمال وجود فعالیت های بدون ارزش در آ ن ها بسیار زیاد و رشد و بقای در این صنایع بدون داشتن الگوهای ذهنی جدید برای فعالیت در آنها به سختی ممکن است. این مقاله در مورد کاربرد اصول ساخت وساز ناب در پروژههای ساخت وس ز نیروگا ه های سوخت فسیلی در فازهای طراحی-مهندسی، خرید و تدارکات و ساخت و اجرا بحث می کند. بخشی از به کارگیری این اصول با استانداردساز ی فاز طراحی- مهندسی این پروژ ه ها به دست میآید. این استاندارد سازی فرآیندها و روش ساخت تجهیزات اصلی نیروگاه را نیز استاندارد می کند و آنها را از حالت ساخت بر اساس سفارش (make-to-order) به ساخت برای انبارش (make-to-stock) تبدیل و به طور چشم گیری به بهبود کیفیت و کاهش هزینه و زمان پردازش سفارش کمک می کند مطالعه ی موردی این مقاله در گروه مپنا انجام شده و نتایج استفاده ا ز اصول ساخت وساز ناب را در فعالیت ها و جزایر مختلف نیروگاهسازی و انتقال آنها را به مشتری به عنوان یک ارزش به طور کمی نشان میدهد

کلیدواژه ها

ساخت وساز ناب، استانداردسازی، پروژههای نیروگاهی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.