بررسی تطبیقی جایگاه معلم در ایران و پنج کشور پیشرو در عرصه آموزش و پرورش

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین کنگره بین المللی توانمند سازی جامعه در حوزه علوم اجتماعی، روانشناسی و علوم تربیتی
  • کد COI اختصاصی: PECONF02_048
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 8065
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

میثم غلامی

دکتری علوم سیاسی دانشگاه علامه طبابایی تهران ، عضو هیات علمی دانشگاه آزاد همدان

حسین صفری

دانشجو کارشناسی دبیری فیزیک ، دانشگاه فرهنگیان همدان (پردیس شهید مقصودی)

مصطفی یعقوبی

دانشجو کارشناسی دبیری فیزیک ، دانشگاه فرهنگیان همدان (پردیس شهید مقصودی)

چکیده

هدف از این نوشتار، بررسی تطبیقی جایگاه معلم در ایران و کشورهای پیشرو چون آمریکا ، چین ، کره جنوبی ، فنلاند و انگلستان می باشد. روش پژوهش ما برای جمع آوری اطلاعات و مبانی اطلاعاتی این تحقیق استفاده از کلیه اسناد ، مدارک ، کتب و سایت های معتبر بوده است و پیروی از الگو بردی1 می باشد. با بررسی قدرت اجتماعی ، معیشت و منزلت اجتماعی حرفه مقدس معلمی یافته های حاصل از این پژوهش نشان می دهد که در آسیا به خصوص در کشور چین و اکثر کشورهای اروپایی معلم از جایگاه نسبتا بالایی برخوردار است ولی در ایران جایگاه معلمان به نسبت پایین تر و متوسط رو به پایین دربرابر کشورهای پیشرفته آسیایی و اروپایی قرار دارد. به طور کلی جایگاه بالا معلم با کیفیت و نتیجه برونداد مدارس و اجتماع رابطه مستقیم دارد. به وضوح تاثیر تعلیم و تربیت که پرچمدار آن معلمان هستند ، در کشور های پیشرفته ملموس بوده و توجه بالا به معلمان و این حرفه گواه معتبری به این ادعا است. سازمان جهانی یونسکو توصیه نامه ای برای دفاع از حقوق معلمان و همچنان روزی را تحت عنوان روز معلم نامگذاری کرده است ولی پاس داشتن مقام معلم تنها با بزرگداشت مقام معلم در یک روز به وقوع نمی پیوندد. در ادامه برای اختصار به جای استفاده از کشورهای نامبرده و مورد بررسی آمریکا ، چین ، کره جنوبی ، فنلاند و انگلیس از عبارت کشورهای پیشرو استفاده می کنیم.

کلیدواژه ها

بررسی تطبیقی ، منزلت ، الگو بردی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.