بررسی و کاربرد جداساز لرزه ای در سکو های ثابت دریایی به جهت کاهش اثرات بارهای دینامیکی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس ملی پژوهشهای کاربردی در مهندسی عمران، معماری و مدیریت شهری
  • کد COI اختصاصی: CEUCONF04_723
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 529
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

میثم آتش جامه

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران سازه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قشم

یوسف زندی

استادیار، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قشم

ابوالفضل خیرخواه

کارشناسی ارشد مهندسی عمران سازه، موسسه آموزش عالی اقبال لاهوری مشهد

چکیده

تقاضا برای تولید و استخراج نفت و گاز در سرتاسر جهان از چند دهه گذشته در حال رشد بوده است. همگام با تلاشهای انجام شده برای اکتشاف و استخراج نفت از منابع انرژی دریایی، فرم های سازه ای گوناگونی برای سکو های دریاییپیشنهاد گردیده است. یک سکوی ثابت دریایی مجموعه متشکل از عناصر مختلف سازه ای نظیر شمع ها، جاکت و عرشه با عملکردهای متفاوت در برابر زلزله می باشد. شرایط لرزه ای در سرتاسر جهان بطور گسترده ای متفاوت است و معیارهایطراحی در وهله اول بستگی به مشاهدات زلزله های تاریخی که در آن محل اتفاق افتاده بعلاوه در نظر گرفتن شرایط تکتونیکی لرزه ای محل دارد. در این پایان نامه عملکرد و کارایی سیستم جداسازی لرزه ای با جداسازهای لاستیکی با هسته سربی در بین سازه و روسازه در سکوهای ثابت دریایی مورد بررسی قرار گرفت. هدف اصلی این مطالعه جهتکاهش شتاب و تغیر مکان جانبی طبقات روسازه ایجاد شده توسط تحریک زمین لرزه اعمال شده به سازه سکوی ثابت دریایی توسط نصب تجهیزات جداساز در بین سازه و روسازه و سپس مقایسه رفتارهای مختلف بین رو سازه هایجداسازی شده و جداسازی نشده از طریق نرم افزارsap میباشد. در این مطالعه 6 سازه دریایی متفاوت دارای 5,7,9 طبقه روسازه مورد تحلیل تاریخچه زمانی قرار گرفتند. در این مطالعه جداسازهای لاستیکی با هسته سربی بر مبنای نشریه شماره 523 طراحی شدند و در مدلسازی بمنظور بررسی رفتار واقعی سازه، رفتار جداسازها بصورت غیر خطی در نظرگرفته شد. در نهایت با مقایسه و بررسی پارامترهای زمان تناوب سازه، جابجایی طبقات، تغییر شکل های بین طبقه ای و شتاب طبقات در دو حالت با و بدون سیستم جداسازی لرزه ای، مزایای استفاده از این سیستم با جداسازهای لاستیکی با هسته سربی در سکوهای ثابت دریایی نسبت به حالت بدون جداساز لرزه ای نشان داده شده است

کلیدواژه ها

جداساز لرزه ای، روش عددی، سکوی دریایی، تحلیل دینامیکی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.