بهینه سازی در هم روندی فرآیندها جهت تعدیل بارکاری منابع با الگوریتم PS

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی پردازش سیگنال و سیستم های هوشمند
  • کد COI اختصاصی: SPIS02_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 566
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی یعقوبی

دانشکده کامپیوتر و فناوری اطلاعات ، دانشگاه صنعتی شاهرود، شاهرود

مرتضی زاهدی

دانشکده کامپیوتر و فناوری اطلاعات ، دانشگاه صنعتی شاهرود، شاهرود

چکیده

امروزه سیستم های مدیریت فرآیندهای کسب و کار(BPMS) به سرعت در حال گسترش هستند. سازمان ها و شرکت های بزرگ برای افزایش بهره وری اقتصادی و توانایی رقابت در بازار جهانی ناگزیر به استفاده از BPMS در مدیریت فرآیندهای کسب و کار خود هستند. لذا توجه به معیارها و قابلیت های این سیستم ها موردتوجه محققان قرار گرفته است. ایجاد تعادل در بار کاری منابع در BPMS، یکی از چالش هایی است که از دیرباز مورد مطالعه و بررسی محققان قرار گرفته است، ایجاد تعادل در بار کاری منابع، هم باعث افزایش پایداری سیستم در شرایط بار سنگین می شود و هم باعث افزایش کارایی منابع و افزایش کیفیت محصولات میشود. در این تحقیق، نرخ ورود درخواست در فرآیند سازمانی، تابعی از زمان فرض می شود و اثر نامطلوب تاخیر زمانی نرخ ورود در وظایف معرفی می شود. برای رفع این اثر نامطلوب، الگوی وابسته به زمان از بار کاری منابع را تعریف می کنیم و یک روش هوشمندانه برای مدیریت و تنظیم هم روندی فرآیندها در BPMS معرفی می کنیم و برای بهینه سازی روش پیشنهادی از الگوریتم بهینه سازی PSO استفاده می کنیم، به طوری که، علاوه بر ایجاد تعادل در بار کاری منابع، بار کاری هرمنیع در طول زمان (دوره ی کاری اش) یکنواخت میشود. ایجاد یکنواختی در بار کاری منابع باعث افزایش کارایی منابع و درنتیجه بهبود در کیفیت محصولات و خدمات می شود. آزمایش های انجام شده نشان داد، روش ارایه شده علاوه بر ایجاد تعادل بار کاری منابع، توانست یکنواختی بهتری در بار کاری هر منبع ایجاد کند

کلیدواژه ها

سیستم مدیریت فرآیندهای کسب وکار، هم روندی فرآیندها، تعادل بارکاری، بهینه ساز ،PSOالگوی بارکاری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.