مقایسه هزینه های اجرای روش های مقابله با عدم پایداری دیواره چاه

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی ژئومکانیک نفت
  • کد COI اختصاصی: NPGC02_031
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 663
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی میانجی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی نفت، دانشکده معدن، ژیوفیزیک و نفت، دانشگاه صنعتی شاهرود، ایران

ابوالقاسم کامکار روحانی

دانشیار دانشکده معدن، ژیوفیزیک و نفت، دانشگاه صنعتی شاهرود، ایران

علی کدخدایی

دانشیار دانشکده زمین شناسی دانشگاه تبریز- دانشکده مهندسی نفت دانشگاه کرتین استرالیا

بیتا ارباب

مهندس شرکت نفت فلات قاره ایران

چکیده

ناپایداری دیواره چاه نگرانی های عمدهای را در صنعت حفاری نفت و گاز به دلیل پر هزینه بودن و احتمال به خطر انداختن پرسنل مشغول به عملیات به وجود می آورد. یکی از اهداف اصلی هر ماموریت حفاری، حفر چاه با هزینه کمتر است. در میدان مورد مطالعه به دلیل توالی لایه های پرفشار و کم فشار، عملیات پایدار نگه داشتن دیواره چاه و زمان انجام عملیات آن حیاتی است. هدف از نگارش این مقاله مقایسه هزینه های سیمان کاری و گل حفاری برای مقابله با عدم پایداری دیواره چاه می باشد. طی این پژوهش داده های عملیات حفاری، یکی از چاه های میادین نفتی ایران، که شامل هزینه های افزودنی گلمصرفی پایه روغنی به وزن pcf 102 و هزینه های سیمانکاری، گردآوری شده است. داده های مورد استفاده جهت مقایسه هزینه ها برای ارزیابی مقرون به صرفه بودن عملیات مقاوم سازی، از پنج بازه عمقی گردآوری شده است که شامل 9 تست FIT و 7 بار سیمانکاری میباشد که مدلسازی هزینه های سیمانکاری و حفاری با استفاده از توابع هزینه های خصوصی انجام گرفته است. علاوه بر هزینه، زمان نیز در حفاری تاثیرگذار است که از نظر شاخصهای زمانی سیمانکاری اگر با دقت انجام نشود کار وقتگیر است. ولی در صورت هرزروی گل، زمان و هزینه زیادی از دست میرود. نتایج این مطالعه نشان می دهد که کارایی سیمانکاری در تعداد کمتر از 4 بار تزریق سیمان بهینه و مقرون به صرفه است. همچنین در تست FIT برای انتخاب فشار مورد نظر در سیمانکاری دقت نظر صورت گیرد.

کلیدواژه ها

پایداری دیواره چاه، تابع هزینه خصوصی، سیمان و گل حفاری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.