مصرف سطوح کاهشی پروبیوتیک براساس سن بر عملکرد جوجه های گوشتی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی یافته های نوین در علوم کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: NEWCONF03_207
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 517
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عبداله شریفیان

دانشجوی کارشناسیارشد علوم طیور، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس

حامد احمدی

عضو هیات علمی، گروه پرورش طیور، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس

محمدامیر کریمی ترشیزی

عضو هیات علمی، گروه پرورش طیور، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس

اسرا دیداری

فارغ التحصیل کارشناسی علوم دامی،دانشکده کشاورزی، دانشگاه ملایر

چکیده

مقدمه: استفاده روزافزون از پروبیوتیکها ضرورت انجام این پژوهش به منظور معرفی مناسبترین آنها و همچنین تعیین بهترین دز مصرفی برای جوجه های گوشتی را ایجاب میکند. در این مطالعه اثرات سطوح مختلف استفاده از پروبیوتیک خارجی (پروتکسین) و پروبیوتیک داخلی (بیوپل) بر عملکرد جوجه های گوشتی مورد بررسی قرار گرفت. روش کار: تعداد 448 قطعه جوجه گوشتی سویه راس 308 در قالب طرح کاملا تصادفی با 7تیمار، 4 تکرار و 16 قطعه جوجه در هر واحد آزمایشی به مدت 42 روز روی بستر پرورش داده شدند. تیمارهای آزمایش عبارت بودند از: 1 شاهد 2- جیره پایه به همراه پروبیوتیک بیوپل ( در سه سطح 100 ،200و 300گرم در تن) 3- جیره پایه به همراه پروبیوتیک بیوپل ( در سه سطح 50 ، 100 و 150 گرم در تن) ، 4- جیره پایه به همراه پروبیوتیک پروتکسین در سطح 150گرم در تن و 250 گرم در تن آنزیم هوستازیم ایکس،5- جیره پایه ه همراه آنزیم هوستازیم ایکس 6- جیره پایه به همراه 150گرم در تن پروبیوتیک پروتکسین 7- جیره پایه به همراه 300 گرم در تن پروبیوتیک بیوپل. نتایج: نتایج آنالیز آماری نشان داد بالاترین افزایش وزن بدن را تیمارهای 6 ،4و 7در مقایسه با تیمار شاهد دارند که اختلاف آن به لحاظ آماری معنی دار است (0/05 > p). کمترین میزان مصرف خوراک روزانه در هفته ششم پرورش تحت تاثیر افزودن 150گرم در تن پروتکسین و 250 گرم در تن آنزیم هوستازیم به جیره پایه جوجه های گوشتی است که اختلاف معنیداری با تیمار شاهد دارد (0/05> p) . به لحاظ عددی کمترین ضریب تبدیل را تیمار 2و 4دارد که اختلاف آن به لحاظ آماری معنی دار است (0/05> p). در نتیجه گیری کلی میتوان بیان داشت استفاده از یک دوز ثابت پروبیوتیک در طی پرورش (تیمارهای 6 و 7) و همچنین استفاده از همزمان از دو پروبیوتیک مورد استفاده به مراتب موجب بهبود عملکرد جوجه های گوشتی میگردد.

کلیدواژه ها

بیوپل، پروتکسین، عملکرد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.