بررسی رابطه بین حمایت اجتماعی ادراک شده با پیشرفت تحصیلی دانش آموزان

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی پژوهش های نوین در حوزه علوم تربیتی و روانشناسی و مطالعات اجتماعی ایران
  • کد COI اختصاصی: ESCONF02_076
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1679
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه زیبا درخشان پور

دانشجوی کارشناسی ارشد، گرایش تحقیقات آموزشی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد محلات

سید حسین زارع

مدرس دانشگاه آزاد اسلامی واحد محلات

چکیده

این پژوهش با هدف بررسی رابطه بین حمایت اجتماعی ادراک شده با پیشرفت تحصیلی دانش آموزان صورت گرفت . جامعه آماری پژوهش را کلیه دانش آموزان دختر دوره متوسطه دوم شهرستان محلات که تعداد 805 نفر بوده اند، تشکیل داد. طبق اصول علمی و با توجه به تحقیق که توصیفی و از نوع همبستگی می باشد به روش نمونه گیری تصادفی ساده متناسب با حجم تعداد 260 نفر در نظرگرفته شد. برای جمع آوری داده ها از پرسش نامه استاندارد حمایت اجتماعی ادراک شده از سوی والدین، معلمان، دوستان (پارک و همکاران 2002 ) و همچنین معدل دانش آموزان بعنوان شاخص پیشرفت تحصیلی استفاده گردید . داده های حاصل از پرسشنامه ها با استفاده از آزمون آماری ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چند متغیری مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. نتایج نشان داد که حمایت اجتماعی ادراک شده از سوی خانواده در سطح معناداری 05.0= α حمایت در حدود 83≅. 828 در صد از تغییرات پیشرفت تحصیلی را تبیین می کند. همچنین اجتماعی ادراک شده از سوی دوستان در سطح معناداری 05.0=α در حدود 83 درصد از تغییرات پیشرفت تحصیلی و حمایت اجتماعی ادراک شده از سوی معلمان در سطح معنی داری 05.0=α حدود 83.2 درصد از تغییرات پیشرفت تحصیلی را تبیین می نماید. به طور کلی حمایت اجتماعی ادراک شده از سوی خانواده، معلمان و دوستان با پیشرفت تحصیلی دانش آموزان رابطه مثبت و مستقیم وجود دارد. بدین معنا که با افزایش میزان حمایت اجتماعی ادراک شده، پیشرفت تحصیلی افزایش یافته و با کاهش آن ها، پیشرفت تحصیلی نیز کاهش می یابد.

کلیدواژه ها

خودکارآمدی، حمایت اجتماعی ادراک شده، پیشرفت تحصیلی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.