نظریه های روان شناختی رشد (پیاژه، کلبرگ، اریکسون) وکاربرد آن در آموزش ابتدایی
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: همایش بین المللی افق های نوین در علوم تربیتی، روانشناسی و آسیب های اجتماعی
- کد COI اختصاصی: PHCONF01_028
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 15925
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی علوم تربیتی دانشگاه فرهنگیان خراسان جنوبی
چکیده
یکی از حوزه های روانشناسی مطالعه رشد است، اصطلاح رشد اشاره دارد به اینکه چگونه افراد در طول عمرشان از طریق رشد با محیط سازگار می شوند و تغییر می کنند. در این حوزه به ابعاد گوناگون شخصیت انسان پرداخته شده که هریک از این ابعاد می تواند کاربردهایی را برای مربیان و معلمان در امر آموزش داشته باشد. اهمیت این موضوع از این جهت است که آگاهی و درک از مراحل رشد، می تواند در ارتباط با دانش آموزان بسیار موثر بوده و موجبات علاقه آنان را به یادگیری افزایش دهد. این مقاله به بررسی سه دیدگاه مهم روانشناختی رشد ازجمله پیاژه، کلبرگ و اریکسون با تاکید بر رشد شناختی، رشد اخلاقی و رشد روانی اجتماعی آنها پرداخته و کاربردهای آن را در آموزش دوره ابتدایی بررسی نموده و به بیان راهبردهای آموزشی در این زمینه نیز پرداخته است. و در نهایت جمع بندی از این نظرات بیان شده است. این پژوهش از نوع علمی مروری می باشد و برای جمع آوری اطلاعات آن از روش کتابخانه ای استفاده شده است.کلیدواژه ها
روانشناختی رشد، رشد شناختی، رشد اخلاقی، رشد روانی اجتماعی، دوره ابتدایی، راهبردهای آموزشیمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در شخصی سازی فرآیندهای آموزشی
- بررسی کاربرد و اثر بخشی بازی های رایانه ای موثر بر درمان کودکان دارای نشانه های اختلال کم توجهی- بیش فعالی (یک مرور نظام مند)
- بررسی رابطه بهزیستی روانشناختی و تاب آوری با کیفیت زندگی معلمان مشهد
- توانمندسازی و توسعه حرفهای معلمان دارای دانش آموز با نیازهای ویژه
- اثربخشی مداخله اموزش ارتباط بدون خشونت برمهارت های بین فردی و تاب آوری در کودکان کار
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.