نقش اینترنت بر انزوای اجتماعی در میان دانش آموزان دختر مدرسه هوشمند ترنج شهرستان بابل

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی نوآوری و تحقیق در علوم انسانی و مطالعات فرهنگی اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: ADCONF01_114
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1314
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرضیه بیگم پور ساکت

کارشناس ارشد علوم اجتماعی

زهرا کریمی

دانش آموز سال سوم علوم انسانی دبیرستان غیردولتی هوشمند ترنج

هانیه احمد نتاج

دانش آموز سال سوم علوم انسانی دبیرستان غیردولتی هوشمند ترنج

چکیده

زمینه و هدف : استفاده از اینترنت در بین نسل جدید جامعه در حال گسترش است و بخش مهمی از زندگی افراد را تشکیل می دهد . امروزه برای خرید ، جمع آوری اطلاعات ، گفتگو با سایر کاربران و بسیاری از فعالیت های دیگر از اینترنت استفاده می شود ، آنگونه که هیچ بعدی از ابعاد زندگی افراد از این سیطره بی نصیب نمی ماند ، استفاده بیش از حد از اینترنت ، انسان ها را از باور و ارتباطات اجتماعی واقعی دور می کند و با حذف تعاملات اجتماعی و تسلط بر زندگی افراد می تواند موجب احساس تنهایی و انزوا اجتماعی گردد . مواد و روش ها : مطالعه از نوع توصیفی – همبستگی است که در آن 83 نفر از دانش آموزان دختر دبیرستان غیر دواتی هوشمند (ترنج) شهرستان بابل در سال 1395 شرکت داشته اند . تست افسردگی بک و تست محقق ساخته انزوای اجتماعی برای ارزیابی افسردگی و انزوای اجتماعی استفاده شد . اطلاعات بصورت مصاحبه هم از دانش آموزان جمع آوری شد . داده ها به کمک نرم افزار SPSS و با استفاده از ضرایب همبستگی پیرسون و اسپیرمن ، در گروه های مستقل تحلیل گردید . یافته ها : یافته های مطالعه ، حاکی از وجود رابطه مثبت بین افسردگی و انزوای اجتماعی با مدت زمان معلول استفاده از اینترنت در کاربران نوجوان و جوان است . مطابق یافته های تبیینی بین متغیرهای میزان استفاده از اینترنت (r=%48) ، نوع استفاده از اینترنت (r=%46) اعتیاد به اینترنت یا استفاده افراطی (r=%43) و میزان دسترسی به اینترنت (r=%66) و انزوای اجتماعی ارتباط معنی دار و مثبتی وجود دارد . نتیجه گیری : استفاده از اینترنت به صورت غیر معمول و افراطی می تواند بر سلامت روانی و رشد اجتماعی نوجوان و جوانان خطر آفرین باشد . ضروری است مطالعات دقیق تری در این رابطه طراحی شود و نتایج این مطالعات به آگاهی خانواده ها رسانده شود .

کلیدواژه ها

انزوای اجتماعی ، اینترنت ، اعتیاد به اینترنت ، کاربران نوجوان و جوان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.