ارایه الگوی پیشگیری از کجروی اداری در نظام بانکی کشور

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: سومین کنفرانس ملی علوم مدیریت نوین و برنامه ریزی پایدار ایران
  • کد COI اختصاصی: MCCONF03_055
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 585
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آروین روزی طلب

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت اجرایی – استراتژیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه

مریم مجیدی

استاد گروه مدیریت دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه

چکیده

اقتصاد یکی از مهمترین مسایل جهانی است، به نحوی که امنیت در بسیاری مواقع مترادف با امنیت اقتصادی است و کشورهای قدرتمند جهان برای اثبات و تحمیل سلطه خود بر دیگر کشورها از جنگ و تحریم اقتصادی استفاده می کنند. در چند ساله اخیر در نظام بانکی کشور ایران حجم بالای تخلفات و کجروی های اداری و مالی در داخل و زمین گیر شدن در باتلاق تحریم های بانکی نمود زیادی داشت، که این خود به بروز کجروی های جدیدی در نظام بانکی ایران منجر گردید. در این پژوهش محقق سعی نمود به شناسایی الگویی برای کاهش و پیشگیری از بروز کجروی های اداری در نظام بانکی اقدام کند. در این راستا بعد از مطالعه سوابق موجود و نظریات پیرامون موضوع کجروی اداری و تبیین ضرورت پرداختن به آن، با اجرای جلسات مصاحبه حضوری با صاحب نظران این حوزه به شناسایی و استخراج متغیرهای تاثیرگذار بر کجروی اداری در نظام بانکی اقدام گردید که عبارتند از : 1- بانک مرکزی مستقل و حرفه ای 2- مدیران ارشد متخصص و پاسخگو در نظام بانکی 3- ساز و کارهای نظارت سیستمی 4- سامانه های یکپارچه تقاطع داده ای 5- اصلاح ساختار عمومی مدیریت در نظام بانکی 6- سرمایه های اجتماعی 7- رسانه ها و اطلاع رسانی. در گام بعدی متغیرهای مشخص شده در قالب پرسش نامه، توسط کارشناسان حوزه های نظارتی، حقوقی و اعتباری بانکهای مشخص شده پاسخ داده شد شامل 108 پرسشنامه و داده های به دست آمده در نرم افزار Smart PLS مورد ارزیابی و تحلیل قرار گرفت، که نتایج به دست آمده در این پژوهش نشان دهنده تاثیر متغیرهای عنوان شده بر کاهش و پیشگیری از کجروی اداری در نظام بانکی می باشد.

کلیدواژه ها

کجروی (فساد)، کجروی اداری، نظام بانکی، بانک مرکزی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.