مروری بر نقش بیمه زلزله در کشورهای در معرض زلزله

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: سومین کنفرانس ملی علوم مدیریت نوین و برنامه ریزی پایدار ایران
  • کد COI اختصاصی: MCCONF03_024
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 911
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین مهدی پور

دانشگاه آزاد اسلامی، واحد ملارد، گروه عمران، ملارد، ایران

امین زاهدی خامنه

دانشگاه آزاد اسلامی، واحد ملارد، گروه عمران، ملارد، ایران

چکیده

در این مقاله، تجربیات و الگوی توسعه بیمه زلزله در برخی از کشورهای در معرض زلزله مورد بررسی قرار خواهد گرفت. در کشورهای زلزلهخیز، بیمه زلزله، اساسی ترین روش برای جبران خسارت است و بار مالیدولت را کاهش می دهد . ضععف و نبود حمایت بیمه ای کارا در سطع مطلوب و سعایر عوامل اثرگذار در ایران باعث گردیده است تا جبران سوان ، توسط دولت و کمک های مردمی جبران گردد. خسارت های به وجود آمده ناشی از زلزله در کشور و فقدان تامین بیمه ای و امنیت در جامعه، لزوم انجام تحقیقات و بررسی وضعیت بیمه زلزله در ایران را موجب شده ا ست. بررسی نقش صنعت بیمه و استفاده از تجارب سایر کشورها در اینخصوص می تواند به پیشبرد ارایه خدمات سرعت بخشد. در این مقاله سعی شده است، با استفاده از مطالعات کتابخانه ای، با بررسی تجربیات کشورهای در معرض زلزله، نقش و جایگاه این صنعت در کاهش خسارت هایاحتمالی ناشی از زلزله و تاثیرات آن در بهبود ضریب ایمنی و مقاومسازی سازه های شهری، به عنوان یکی از عوامل موثر برکاهش خسارت های ناشی از بروز زلزله و تاثیر آن در مقاوم سازی و افزایش ضریب ایمنی سازه ها مورد ارزیابی قرار گرفته و با توجه به نتایج حاصله پیشنهاداتی جهت بهبود نقش بیمه زلزله در کشور ارایه گردد . نتیجتا بررسی تجارب سایر کشورها در خصوص بهبود نقش بیمه زلزله در کشور، لزوم ورود بیمه زلزله در بدو ساخت و ساز یک بنا را بخوبی مشخص می نماید.

کلیدواژه ها

بیمه گری، بیمه نامه زلزله، نقش بیمه، کاهش ریسک، جبران خسارت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.