ارزیابی آلودگی صوتی در پل های بزرگ درون شهری، مطالعه موردی: بزرگراه طبقاتی شهید صدر تهران

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: سومین همایش ملی مدیریت آلودگی هوا و صدا
  • کد COI اختصاصی: CANPM03_079
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 898
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد دلنواز

استادیار دانشکده فنی و مهندسی، گروه مهندسی عمران، محیط زیست، دانشگاه خوارزمی، تهران

جلیل خالصی

دانشجوی کارشناسی ارشدمهندسی عمران، محیط زیست، دانشگاه خوارزمی، تهران

چکیده

آلودگی صوتی از جمله پیامدهای زیانبار صنعتی شدن جوامع است که سلامت روانی و آرامش روحی ساکنان شهرهای بزرگ را به هم می زند. در این مقاله آلودگی صوتی ناشی از احداث بزرگراه طبقاتی غیرمسطح شهید صدر در شهر تهران در مرحله پیش از شروع عملیات (طی یک مرحله نمونه برداری در 82 ایستگاه ) و در حین عملیات ساخت (طی 5 مرحله نمونه برداری در 84 ایستگاه) در فواصل 0/5، 20 و 40 متری اندازه گیری شده است. پیش از شروع عملیات، با توجه به تراز معادل صدا و تراز فشار صوت اندازه گیری شده در ایستگاه ها و محاسبه کمیت شاخص صدای ترافیک، صدای بزرگراه در تاریخ مذکور 81/5 دسی بل مححاسبه گردیده است و در حین احداث، طی 5 نوبت اندازه گیری میانگین صدای ترافیک 74 دسی بل محاسبه شده است و در انتها نقشه درون یابی میانگین تراز معادل صدا بوسیله نرم افزار GIS در این 5 نوبت سنجش رسم شده است. نتایج نشان داد در مرحله قبل از احداث پل با توجه به اینکه میزان L10، 10 دسی بل بیشتر از L90می باشد، ساکنین اطراف بزرگراه به این صدای اضافی حساس ترند و در معرض آلودگی صدا قرار دارند. در مرحله احداث پل با توجه به مقادیر جداگانه ای که برای شاخص های صدای ترافیک برای هریک از نوبت های سنجش بدست می آید و کمتر شدن اختلاف بین L10 و L90، می توان نتیجه گرفت حساسیت ساکنین اطراف بزرگراه کمتر شده در معرض آلودگی صوتی قرار می گیرند.

کلیدواژه ها

آلودگی صوتی، بزرگراه طبقاتی صدر، معادل صدا، نقشه درون یابی ، شاخص صدای ترافیک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.