بررسی نقش و تاثیر آب در معماری قبل وبعداز اسلام در ایران

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی معماری، شهرسازی، عمران، هنر و محیط زیست؛ افق های آینده، نگاه به گذشته
  • کد COI اختصاصی: ICAUCAE01_1274
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1237
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ندا ضیابخش

عضو هیت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن

مهدی امینی

دانشجوی کارشناسی ارشد ،دانشگاه آزاد اسلامی،واحدرودهن

چکیده

آب در گویند مایه حیات استذات آب یک مایه نیست بلکه تقدیس آب به گونه ای بوده است که از دیر باز در ایران باستان آنر مقدس شمرده وبرایش معبد والهه برگزیده اند. آناهیتادردوران باستان اللهه آب نامیده میشد که نماد باروری، حاصل خیزی،پاکی وبی آلایشی بر آن بوده. در دوران قبا از اسلام آب صرفا عنصری عملکردی نبوده است البته باید اشاره نمود که باعث به وجود امدن بسیاری از شهرهادر اطراف خود بوده است ، وباید چنان بیان نمودکه یک عنصر پر که یک عنصر پر معناوبا ارزش معنوی غنی شمرده می شد. با ظهر اسلام وتغییر آیین مردم ایران جایگاه آب نمد وشکل متقاوتی پیدا کرد . در دوران باستا آب مورد پرستش قرار میگرفت در حالی که بعد از اسلام با ایجاد یکتا پرستی عنصری برای پاکی ،احترام وشناخت خداوند نمود پیدا کرد. با واردشدن آب در باغ های ایرانی ومساجد وخیابان ها باعث ایجاد یک تفکر معماری جدیدی در استفاده از آب به وجود آمد. این مقاله بر آن است که به روش توصیفی وکتابخانه ایبه بررسی جایگاه آب در دوران قبل واز اسلام در ایران بپردازد .

کلیدواژه ها

آب ،ایران باستان ، شهر اسلامی ،باغ ایرانی ،آناهیتا

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.