بررسی تاثیر نسبت های مختلف فاضلاب تصفیه شده شهری بر روی محتوای رنگدانه ای ومیزان پروتیین گیاه توت روباهی (Potrium sanguisorba L.)
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: کنفرانس بین المللی معماری، شهرسازی، عمران، هنر و محیط زیست؛ افق های آینده، نگاه به گذشته
- کد COI اختصاصی: ICAUCAE01_0390
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 609
نویسندگان
دانش آموخته کارشناسی ارشد مرتعداری، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه کاشان، ایران
دانشیار دانشکده منابع طبیعی دانشگاه کاشان، ایران
استادیار بخش تحقیقات مرتع، موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران
استادیار دانشکده منابع طبیعی دانشگاه کاشان، ایران
چکیده
توت روباهی با نام علمی (Poterium sangosorba) از گونه های مرتعی با ارزش علوفه ای بالا می باشد. رشد روز افزون جمعیت جهان، همگام با گسترش فعالیتهای کشاورزی و صنعتی در جهت افزایش تامین مواد غذایی از یک سو، و خشکسالی های پی در پی در سال های اخیر از سوی دیگر، موجب شده است که منابع موجود آب های شیرین سطحی دراکثر کشورهای واقع در کمربند مناطق خشک به اوج بهره برداری خود برسد ودرنتیجه فشار بیش از اندازه به منابع آب وارد آید. در کشور ما سالانه بخش عمده ای از درآمد ارزی صرف خرید محصولات غذایی از خارج از کشور می گردد و با توجه به رشد جمعیت و عدم بهره برداری صحیح از منابع طبیعی کشور، پیش بینی می شود در آینده این روند شتاب بیشتری پیدا کند. با توجه به کمبود منابع آب در بسیاری از مناطق کشور و افزایش حجم فاضلاب های شهری، استفاده مجدد از آنها اجتناب ناپذیر می باشد. بنابراین استفاده مجدد از فاضلاب تصفیه شده شهری به عنوان یکی از منابع غیرمتعارف آب و کود برای توسعه کشاورزی در مناطق خشک و نیمه خشک مورد توجه قرار گرفته است. دراین تحقیق تاثیر نسبت های مختلف آبیاری با فاضلاب شهری بر روی محتوای رنگدانه ای و میزان پروتیین گیاه توت روباهی مورد ارزیابی قرار گرفت.این آزمایش در شرایط گلخانه در قالب طرح کاملا تصادفی با 4 تکرار اجرا شد. تیمارهای آزمایش شامل شاهد (آب شهر) و 3سطح پساب: 30% و 60% و 100 به این صورت که مخلوطی از نسبت های مختلف پساب با آب شهر تهیه و به گلدان ها اضافه شد. نتایج تحقیق نشان داد که از نظر محتوای رنگدانه ای و میزان پروتیین بین تیمارهای مختلف آبیاری تفاوت معنی داری در سطح یک درصد وجود دارد، بطور کلی پساب باعث افزایش محتوای رنگدانه ای و میزان پروتیین گردید.کلیدواژه ها
فاضلاب، کلروفیل، پروتیین، توت روباهی، آبیاریمقالات مرتبط جدید
- راهکارهای طراحی مسیر میدان امام حسین (ع) تا خیابان سبلان با رویکرد پیاده محوری
- واکاوی فضایی زیست پذیری شهری با رویکرد توسعه پایدار (مورد مطالعه: شهر رشت)
- تلاقی برنامه ریزی شهری و ورزش همگانی: تحلیل نظری و رویکردهای نوین
- پیوند مکان سوم و خلاقیت در طراحی فضاهای شهری
- تاثیر تنش های زیستی و غیر زیستی بر درختان شهری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.