بررسی تغییرات ذرات معلق PM2/5 و PM10 جوی شهر تهران در سالهای اخیر
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: کنفرانس بین المللی معماری، شهرسازی، عمران، هنر و محیط زیست؛ افق های آینده، نگاه به گذشته
- کد COI اختصاصی: ICAUCAE01_0295
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 885
نویسندگان
دانش آموخته کارشناسی ارشد هواشناسی، موسسه ژیوفیزیک، دانشگاه تهران، ایران
استاد گروه فیزیک فضا، موسسه ژیوفیزیک، دانشگاه تهران، ایران
چکیده
در این تحقیق، با استفاده از داده های آلودگی هوای شرکت کنترل کیفیت هوای شهرداری تهران، تغییرات غلظت ذرات معلق PM جوی با اندازه های مختلف در هوای شهر تهران بررسی شد و نشان داد که همبستگی مثبت معنی داری (سطح اعتماد 99 %) بین غلظت ذرات معلاق ساعتی PM2/5و PM10 وجود دارد. در اکثر مناطق شهر تهران، نسبت غلظت ذرات معلق PM2/5 / PM10 جوی و همبستگی مثبات بین ذرات معلاق ریز PM2/5و PM10 جوی دارای تغییرات فصلی بوده و بتدریج از بهار تا زمستان افزایش می یابد. افزایش سهم ذرات معلق ریز در فصل سرد را می توان به افزایش تشکیل ذرات معلق ثانویه ناشی از گازها در اثر ترافیک وسایل نقلیه موتوری نسبت داد که بیشتر بعلت افزایش پایداری هوا و سرمایش آن و کاهش ارتفاع لایه مرزی جو رخ می دهد. نسبت فصلی غلظتهای ذرات معلق PM2/5 / PM10 جوی در فصول بهار، تابستان، پاییز و زمستان بترتیب مقادیر 41/6 و 45/9 و 46/7 و 49/2 درصد محاسبه شده اند. در برخی مناطق مانند منطقه 11 تهران، نسبت ذرات معلق PM2/5 / PM10 همبستگی بین آنها در تمام طول سال یکنواخت و بالا می باشد. کمترین درصد نسبت ذرات معلق ریز مربوط به مناطق شمال غرب و جنوب غرب تهران است (کمتر از 30 درصد). بیشترین درصد افزایش آلودگی فصلی پاییز نسبت به بهار از نظر ذرات معلق PM10 مربوط به ایستگاههای اقدسیه و پونک (شامال شهر) و از نظر ذرات معلق ریز PM2/5 مربوط به ایستگاههای اقدسیه و شریف است. در فصل پاییز که میزان آلودگی هوا بالاست، آلوده ترین مناطق تهران، از نظار ذرات معلق PM10 ایستگاه های شهر ری و شادآباد (جنوب شهر) و از نظر ذرات معلق ریز PM2/5 ایستگاههای شهر ری و شریف می باشند.کلیدواژه ها
ذرات معلق، نسبت ذرات معلق PM2/5 / PM10 ، تغییرات فصلی، تهرانمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین دیجیتال (BIM)، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بر بهبود بهره وری و کاهش ریسک در پروژه های ساخت و ساز ایران مطالعه) مورردی اداره کل نوسازی شهر تهران منطقه (۸)
- سازه های مقاوم هوشمند جهت بهینه سازی مصرف انرژی با محوریت زیست محیطی
- درآمدی بر امکان حضور رهنمودهای باغسازی معماری اسلامی در پیشبرد طراحی منظر معاصر
- باغسازی در معماری اسلامی؛
- شناسایی ریسکهای موثر در پیشرفت فیزیکی پروژه های ساخت به روش بهترین بدترین فازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.