برنامه ریزی شاخص های ایمنی شهر دوستدار کودک و نوجوان

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین همایش هنر و صنعت در ساختمان عمران،معماری و شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: AICT01_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1066
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهام دهقان مهرجردی

دانشجوی کارشناس ارشد برنامه ریزی شهری

حسین کلانتری خلیل آباد

چکیده

کودکان و نوجوانان بی بدیل قشر تاثیر گذار جامعه هستند ، قشری که آینده هر شهر و هر کشوری در دستان آنان است . توجه به نیاز های این گروه سنی آسیب پذیر از وظایف دولت ها است . در شهرها دولت های محلی عهده دار این وظیفه سنگین می باشند. در این تحقیق تلاش گردید تا ضمن بررسی شاخص های شهر دوستدار کودک و نوجوان شناسایی و ارزیابی عوامل موثر بر ایمنی محله های شهری و ارتقاء شرایط محیطی محل سکونت کودکان و نوجوانان را مورد بررسی قرار داده شود . روش تحقیق در این مقاله، روش مشاهده مشارکتی و توصیفی - تحلیلی است . سعی گردید ضمن بررسی خصوصیات مربوط به ایمنی محیط های عمومی شهری ، نیازهای گروه های اجتماعی خاص کودکان ونوجوانان از طریق برداشت داده های میدانی، پرسشنامه و مصاحبه های عمیق، مورد ارزیابی قرار گیرد . در این تحقیق از روش اسنادی ، روش میدانی پرسشنامه و مصاحبه و روش مشاهده مستقیم مشارکتی استفاده گردید . تلاش شد ضمن تعریف کلیه مفاهیم مرتبط با موضوع تحقیق ، بررسی کامل پیشینه تحقیق انجام گردد . نظریه های مختلف شهرسازان برجسته در خصوص شهر دوستدار کودک و نوجوان مورد بررسی قرار گرفت . نمونه شهرهای موفق جهان و ایران در این خصوص مورد مطالعه قرار گرفت . حجم نمونه با روش کوکران378 نفر مشخص شد ، پرسشنامه ها تهیه وتوزیع گردید . داده های اخذ شده از طریق پرسشنامه ها توسط نرم افزار SPSSمورد تحلیل قرار گرفت . بررسی و تحلیل وضعیت موجود از طریق SWOT نیز انجام شد و پیشنهاداتی نیز در این بخش ارایه شد گردید . در نهایت پایایی میزان رضایت کودکان و نوجوانان از وضعیت ایمنی و خدمات به اثبات رسید و پیشنهاداتی جهت بهبود وضعیت ارایه داده شد

کلیدواژه ها

کودک ، نوجوان ، امنیت ، رضایت مندی ، محلات

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.