مطالعه شبیه سازی به منظور مشخص نمودن سناریو تولید بهینه از یکی از مخازن جنوب غرب ایران

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: کنگره ملی کاوش نفت و گاز - تولید صیانتی
  • کد COI اختصاصی: NEPC01_048
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1395
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هدی یاری

دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

ولی احمد سجادیان

تهران شرکت نفت وگاز اروندان

چکیده

انجام فرایندهای افزایش میزان بهره وری از مخازن مستلزم پیش بینی عملکرد مخزن و مکانیسم های تولید در آن می باشد . ذخائر نفتی در دنیای امروزوغیرقابل تجدید بودن این ذخائر ، اهمیت روشهای بهینه ، جهت بدست آوردن حداکثر بازیابی از مخازن نفتی را امری ضروری و اجتناب ناپذیر ساخته است . بطور کلی در مخازن ، پس از مدتی بهره برداری ، فشار مخزن کاهش یافته و این امر منجر به افت میزان تولید نفت خواهد شد ، به همین علت روشهای تثبیت فشار مخزن ، ویا کند نمودن این افت فشار باید بکار گرفته شوند . از مهمترین این روشها می توان به تزریق سیالات ،خصوصا" گاز وآب ( به لحاظ سهولت عملیات ودر دسترس بودن سیال تزریقی) اشاره نمود . تزریق گاز یا آب عمدتا" به دو صورت تزریق آب و گاز به آبده و کلاهک گازی مخزن به منظور تامین فشار و تثبیت آن ، و یا تزریق آب و گاز به لایه نفتی ، جهت جا به جایی غیر امتراجی نفت انجام گیرد . شبیه سازی یک مخزن نفتی برای تعیین مدیریت مخزن واستراتژی تولید به منظور بهینه برداشت نفت برای مخازن استفاده می شود . سناریوهایی که در این مطالعه استفاده می شود شامل : ۱ -تولید در حالت طبیعی ۲ -تزریق آب ۳ -تزریق گاز ۴ -تزریق گاز در بالای مخزن با تزریق آب در پائین مخزن ۵ -تزریق گاز در پائین مخزن با تزریق آب در بالای مخزن .این سناریوها اجرا ونتایج بدست آمده با هم مقایسه گردید .نتایج نشان می دهد تزریق گاز( در حالت تزریق گاز به لایه نفتی با استفاده از پیکربندی چاه های تزریقی وتولیدی افقی) در این مخزن ضریب بازیابی بهتری نسبت به حالتهای دیگر تزریق بدست می دهد واین استراتژی تولید کارایی بهتر و ازدیاد برداشت نفت بالاتری را نتیجه می دهد.

کلیدواژه ها

ازدیاد برداشت نفت -شبیه سازی مخازن -تزریق آب -تزریق گاز -چاه تزریق -چاه تولید-میزان تزریق

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.