پیشینه مطالعاتی شهرهای خلاق جهان
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: دومین کنفرانس شهرسازی،مدیریت و توسعه شهری
- کد COI اختصاصی: UCONFKH02_106
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 802
نویسندگان
گروه شهرسازی، واحد یزد ، دانشگاه آزاد اسلامی، یزد، ایران
گروه شهرسازی، دانشگاه یزد، یزد، ایران
گروه جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه یزد، یزد، ایران
چکیده
در طول تاریخ آنچه موجب برداشتن گام های بلند به سوی کامیابی وتغییرات مثبت در شیوه زیست انسان ها شده، برگرفته از اندیشه اییا نبوغی تکامل یافته بوده است. از دهه 1980 توسعه فرهنگیمحلی، به مهم ترین بخش از دستور کار شهرها و مناطق کشورهایتوسعه یافته دنیا تبدیل شد و به ویژه در بریتانیای کبیر، استرالیا،ایالات متحده و کانادا، برنامه ریزی فرهنگی شهرمحور به عنوان مهمترین به یک موتور محرک شهر خلاق خط مشی نوآوری فرهنگیمحلی سال های اخیر پدیدار و واژه مدنی تبدیل شد. بی تردیدمحیط شهری موفق محیطی است که استعدادها را پرورش داده وجذب می کند؛ شهری که موید تحقیق و پژوهش بوده و قادر استبخش های جدیدی را به ابعاد اقتصادی، فرهنگی و اجتماعیمدیریتی شهر بیفزاید و فرصت های جدیدی را بدین شکل برایشهرها در مقیاس ملی و فراملی ایجاد کند . فلسفه شهر خلاق، آناست که در هر شهری همیشه ظرفیتی بسیار بیش تر از آنچه دروهله اول به تصور می آید، وجود دارد. شهر خلاق، از مفاهیم جدیددر عرصه مدیریت شهری می باشد که با مفاهیم کارآفرینی نیز قرابتمعنایی دارد. بنابراین در راستای تداوم و افزایش سرعت پیشرفتهای علمی و تکنویوژیک شگرفی که کشور ما در سال های اخیرداشته است، لزوم توسعه شهرهای فعلی ایران با تاکید بر شهرهایخلاق امری ضروری و حیاتی است. در این مقاله برای شناخت شهرخلاق ابتدا مفاهیم، شاخص ها و رویکردهای آن مشخص گردیدهاست سپس به بیان پیشینه مطالعاتی شهرهای خلاق، تجارب وراهبردهای آن در جهان پرداخته شده است. روش تحقیق ایننوشتار، توصیفی می باشد.کلیدواژه ها
شهر خلاق، ارکان شهر خلاق، شاخص شهر خلاق، پیشینه، جهان، ایرانمقالات مرتبط جدید
- نقش تعامل شهروندان با شهرداری جهت توسعه و آبادانی شهرهای تازه تاسیس
- امکانسنجی پیاده سازی فناوریهای نوین و پایدار برای بهبود مدیریت هوشمند شهری
- طراحی مناطق بهینه باغات خانواده شهر شیراز با استفاده از سیستم اطلاعات مکانی و روش تحلیل سلسله مراتبی
- نگاهی به روش های طراحی معماری از دیدگاه جفری برادبنت
- تاثیر فناوریهای نوظهور ساختوساز بر بافت شهر ی: یکپارچگ ی، چالش ها و فرصت ها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.