بررسی نقش فضاهای نیمه عمومی بر کیفیت های محیطی (خوانایی، امنیت، هویت و سرزندگی) محلات
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: دومین کنفرانس شهرسازی،مدیریت و توسعه شهری
- کد COI اختصاصی: UCONFKH02_084
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1779
نویسندگان
گروه شهرسازی، واحد یزد، دانشگاه آزاد اسلامی، یزد، ایران
گروه شهرسازی، واحد یزد، دانشگاه آزاد اسلامی،یزد، ایران
چکیده
امروزه یکی از اساسی ترین معیارها برای مقایسه یشهرها و محیط های زیست انسان، بررسی و سنجش کیفیتهای محیطی می باشد. بنابراین واضح است که یکی از مهمترین عرصه ها، محلات شهری می باشد که بی توجهی بهارتقای کیفیت های محیط در فضای محلات ، سبب شکلگیری فضاهایی مردم گریز در ساختار شهری شده است کهتوانمندی مورد انتظار را نخواهند داشت تا محیطی پاسخگو ومنعطف برای شهروندان ایجاد کند. این مقاله با نگاهی متفاوتو از بعد فضایی- کالبدی و با تاکید بر فضاهای نیمه عمومی به عنوان عناصر ارتباط دهنده محله به شهر که امروزه اینفضاها به عنوان حلقه ی مفقوده ای در سازمان فضایی شهرهستند به بررسی نقش این فضاها در ارتقا چهار کیفیتمحیطی از جمله خوانایی، امنیت، هویت و سرزندگی با هدفارتقا کیفیت محیطی از طریق گنجاندن فضاهای نیمه عمومیدر سازمان فضایی شهرها، می پردازد. در نهایت یافته های اینپژوهش که با روش توصیفی، چگونگی عملکرد این فضاها درراستای ارتقای کیفیات مذکور را مورد بررسی قرار داده بهقرار است که فضاهای نیمه عمومی از طریق ایجاد تصویرذهنی پیوسته در محلات سبب ارتقا خوانایی شده و همچنینبا ایجاد زمینه برای شکل گیری خاطرات جمعی در این فضاهادر ارتقا هویت محلات نقش موثری دارد، همچنین این فضاهابه واسطه ی ارتقا نظارت جمعی قابل توجهی که به وجود میآورد امنیت محیطی را موجب می شود و علاوه بر این ها ازطریق ارتقا پویایی ، سرزندگی را نیز در محلات افزایش می دهد.کلیدواژه ها
کیفیت محیطی، فضای نیمه عمومی، خوانایی، امنیت، هویت، سرزندگیمقالات مرتبط جدید
- راهکارهای طراحی مسیر میدان امام حسین (ع) تا خیابان سبلان با رویکرد پیاده محوری
- واکاوی فضایی زیست پذیری شهری با رویکرد توسعه پایدار (مورد مطالعه: شهر رشت)
- تلاقی برنامه ریزی شهری و ورزش همگانی: تحلیل نظری و رویکردهای نوین
- پیوند مکان سوم و خلاقیت در طراحی فضاهای شهری
- تاثیر تنش های زیستی و غیر زیستی بر درختان شهری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.