بررسی سیر اندیشه ها و روند معماری منطقه گرا

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین کنفرانس شهرسازی،مدیریت و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: UCONFKH02_066
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 586
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرزاد رحیمی نژاد

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی معماری، گروه معماری،واحدخرم آباد، دانشگاه آزاد اسلامی،لرستان،ایران

محمد میر

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی معماری، گروه معماری،واحد بروجرد، دانشگاه آزاد اسلامی،لرستان،ایران

منصور یگانه

دکترای معماری و مدرس ،گروه معماری،واحد بروجرد، دانشگاه آزاد اسلامی،لرستان،ایران

چکیده

معماری یکی از شاخصه های هر منطقه می باشد که می تواندنمادی از هویت آن منطقه باشد. معماری منطقه گرا از دیرباز در اکثرمناطق وجود داشته است. این منطقه گرایی بیشتر به نوع زندگی،فرهنگ، اقلیم و... هر منطقه بستگی دارد. منطقه گرایی تا حدیریشه در مباحث بومی و محلی دارد و واژهای جغرافیایی است، اما درمقایسه با مفاهیمی چون بوم گرایی، قوم گرایی و ملی گرایی از قیدمحدودیت های بومی رهایی یافته، آزادی عمل بیشتری کسب نمودهو به شرایط متنوع و متغیر آینده چشم دوخته است. هدف ما در اینمقاله بررسی روند اندیشه های مختلف در زمینه ی معماری منطقهگرا یا همان معماری بومی است و ساختمان سرپرستی بانک مسکنکرمان را به عنوان نمونه موردی مورد تحلیل و بررسی قرار داده ایم.در این راستا، روش تحقیق بر اساس هدف، از نوع کاربردی وبراساس روش و ماهیت، توصیفی- تحلیلی است. نتایج تحقیق حکایت از آن دارد که استفاده از قابلیت های محلی برای دستیابی بهتوسعه پایدار، توجه به نیازهای واقعی انسان و ارزش های فرهنگی -اجتماعی، تقویت حس مکان و غیره از راهبردهای منطقه گرایی بهحساب می آیند و با نگاه نوآورانه مبتنی بر روش های نوین ساخت وساز با توجه به مفاهیم خاص منطقه ای، پیشنهاد می شود که ایناصل در برنامه ریزی و روند طراحی مورد توجه طراحان قرار گیرد.

کلیدواژه ها

معماری، منطقه گرایی، بومی و محلی، توسعه پایدار، کرمان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.