نقش اسلام در حمایت از منابع طبیعی و محیط زیست

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین کنگره ملی راهکارهای دستیابی به توسعه پایدار در بخشهای توسعه علم و فناوری
  • کد COI اختصاصی: STCONF02_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 890
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی خداداد

کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی روستایی، دانشگاه گلستان

مهدیه نخعی

دانشجوی دکتری جغرافیا وبرنامه ریزی شهری،باشگاه پژوهشگران جوان ونخبگان،مرند،ایران

مسلم مومنی اصل

رییس مرکز راهکارهای دستیابی به توسعه پایدار

چکیده

افزایش توان فن آوریها در بهره بردارى از منابع طبیعى، تعادل زیست محیطى، در دو قرن حاضر به زیان طبیعت بر هم خورده که پدیده اى اسفبار و گاه جبران ناپذیر بوده و در ربع قرن اخیر از مرز جامعه گذشته است . امروزه، جامعه بین الملل راه حل این معضل را محافظت از محیط زیست مى داند و در این راه، مایل است از دین کمک بگیرد . بحران محیط زیست، مشکل اصلی و دغدغه خاطر بشریت امروز را تشکیل می دهد. مواجهه خشن و بی رحمانه با طبیعت در قرون اخیر ناشی از انگیزه توسعه طلبی، فزون خواهی و بهره وری بی رویه از منابع اولیه است . قبل از وارد شدن به بحث حفاظت محیط زیست در اسلام، باید اصول و دستوراتى که در این مکتب وجود دارد را بشناسیم و بدانیم که عملى نمودن آن دستورات در کردار، گفتار و پندار انسان ها لازم و ضرورى است؛ زیرا یک مسلمان آگاه زمانى که مىخواهد از عالم طبیعت تحلیلى داشته باشد باید آن اصول را در نظر بگیرد و به آنها پایبند باشد، ادیان باید از نیروى خود براى پایان دادن به بهره بردارى لجام گسیخته انسان از منابع طبیعى و ایجاد روحیه مسیولیت پذیرى مشترک براى حفاظت محیط زیست استفاده کنند

کلیدواژه ها

محیط زیست، حفاظت، دین ، اسلام

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.