پهنه بندی پناهگاه حیات وحش موته و منطقه حفاظت شده هفتاد قله با استفاده از شاخص بارش استاندارد شده

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین همایش ملی منابع طبیعی و توسعه پایدار در زاگرس مرکزی
  • کد COI اختصاصی: NRSTZAGROS01_236
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 931
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آریتا رضوانی

دانشجوی کارشناسی ارشد زیستگاه ها و تنوع زیستی دانشکده منابع طبیعی دانشگاه صنعتی اصفهان

شکوفه نعمت اللهی

دانش آموخته کارشناسی ارشد محیط زیست دانشکده منابع طبیعی دانشگاه صنعتی اصفهان

سیما فاخران

استادیار دانشکده منابع طبیعی دانشگاه صنعتی اصفهان

چکیده

خشکسالی پدیده ای جهانی است که میتواند خسارات قابل توجهی به انسان و اکوسیستم های طبیعی وارد آورد. کشور ایران به خاطر قرار گرفتن در کمربند خشک جغرافیایی و نوار بیابانی به شدت تحت تاثیر این پدیده قرار گرفته است، بنابراین تحقیق و مطالعه در این زمینه بسیار ضروری است. با توجه به اهمیت خشکسالی برای گونه های گیاهی وجانوری و به خصوص تاثیر این پدیده در مهاجرت فصلی گونه ها بین مناطق حفاظت شده، در این تحقیق سعی شده است از شاخص بارش استاندارد شده SPI به منظور پهنه بندی خشکسالی پناهگاه حیات وحش موته و منطقه حفاظت شده هفتاد قله در استان های اصفهان و مرکزی استفاده شود. در این مطالعه پس از جمع آوری داده های بارش 24 ساله ی ایستگاه های مورد نظر و بازسازی داده ها مقادیر خشک سالی استخراج شد. سپس نقشه های خشکسالی با مقیاس زمانی سه ماهه برای ماه های منتهی به مارس و اکتبر تهیه گردید. نتایج نشان میدهد بیشتر سال های آماری در طبقه خشکسالی ملایم قرار دارند. با توجه به نتایج، قسمت جنوبی منطقه آسیب پذیری بالایی نسبت به خشکسالی ملایم در سه ماهه منتهی به ماه مارس دارد. نتایج خشکسالی منتهی به ماه اکتبردر بازه زمانی 24ساله نشان میدهد بیشترین درصد وقوع خشک سالی ملایم در نواحی شمال ومرکز منطقه و کمترین درصد وقوع مربوط به بخش های شمال غربی منطقه مورد مطالعه است

کلیدواژه ها

خشکسالی، شاخص بارش استاندارد شده، پهنه بندی، پناهگاه حیات وحش موته، منطقه حفاظت شده هفتاد قله، مهاجرت فصلی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.