تحلیلی بر تاثیرات زیست محیطی گسترش کالبدی شهر شهرکرد در زاگرس مرکزی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین همایش ملی منابع طبیعی و توسعه پایدار در زاگرس مرکزی
  • کد COI اختصاصی: NRSTZAGROS01_235
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 628
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رسول حیدری سورشجانی

استادیار جغرافیا و برنامه ریزی شهری گروه جغرافیا دانشکده منابع طبیعی و علوم زمین دانشگاه کاشان

حشمت الله صادقی نعل کنانی

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری گروه جغرافیا دانشکده منابع طبیعی و علوم زمین دانشگاه کاشان

چکیده

یکی از مهمترین موضوعات مهم در شهرسازی امروز، موضوع رشد سریع جمعیت و مهاجرت روستاییان به شهرها و به تبع آن گسترش شتابان کالبد شهرها میباشد، که به دلیل عدم وجود برنامه و مدیریت کارآمد با این پدیده، این شهرها را با مشکلات عدیده زیست محیطی روبه رو نموده، که از آن جمله میتوان به از بین رفتن زیستگاه های حیاتی، وابستگی شدید به اتومبیل شخصی و افزایش آلودگی هوا و آلودگی صوتی، از بین رفتن زمینه ای کشاورزی، بالا رفتن هزینه های اداره شهر و ... اشاره نمود. از اینرو هدف این پژوهش شناخت اثرات و پیامدهای زیست محیطی گسترش شهر(مطالعه موردی شهر شهرکرد) در زاگرس مرکزی، می- باشد، این تحقیق با روش تحلیلی و تاریخی و مقایسه ای به بررسی موضوع مورد نظر می پردازد که برای جمع آوری اطلاعات با روش پیمایشی و مطالعه کتابخانه ای استفاده شده است. از نتایج این مقاله این است که رشد روزافزون جمعیت شهرکرد و تحولات شیوه زندگی به طور مداوم اراضی بیشتری را جهت سکونت و انجام فعالیت های اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی می طلبد و باعث گسترش فیزیکی شهر شهرکرد به اراضی اطراف شده است و در حالی که شهرکرد از نظر شرایط طبیعی و توپوگرافی با موانع و کمبودهایی در رشد و توسعه کالبدی خود بوده، بیشتر به شکل خطی گسترش یافته و باعث از بین بردن اراضی کشاورزی و پوشش گیاهی و مراتع، افزایش مشکلات ترافیکی و آلودگی های محتلف از جمله هوا، صدا، خاک و آب در سطح شهر و حریم آن شده است.

کلیدواژه ها

گسترش شهر، پیامدهای زیست محیطی، زاگرس مرکزی، شهرکرد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.