پاکسازی بیولوژیک آب های زیر زمینی آلوده به هیدروکربن های نفتی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین همایش ملی منابع طبیعی و توسعه پایدار در زاگرس مرکزی
  • کد COI اختصاصی: NRSTZAGROS01_217
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1621
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

موسی عباسی بیرگانی

دانش آموخته کارشناسی ارشد آلودگی های محیط زیست

عیسی عباسی بیرگانی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه شهرکرد

چکیده

آلودگی آبهای زیرزمینی به هیدروکربن های نفتی، پیامد حوادث نشت ترکیبات نفتی طی فرایند کشف و استخراج و انتقال و ذخیره سازی ترکببات نفتی بوده و تا بحال منجر به بروز مشکلات زیست محیطی جدی ، بویژه آلودگی آبهای زیرزمینی شده است. جهت تصفیه آب های زیر زمینی آلوده تا کنون روش های متنوعی از جمله پاکسازی بیولوژیک مورد استفاده قرار گرفته است. پاکسازی بیولوژیک فرایندی است که بوسیله میکروارگانیسم ها، قارچ ها و گیاهان تجزیه کننده، تجریه آلایندهای شیمیایی آلی انجام می شود و باکتری ها موثرترین میکروارگانیسم ها در انجام فرایند مذکور می باشند. امروزه در سطح جهان استفاده از روش پاکسازی بیولوژیک برای پاکسازی هیدروکربن های نفتی در سایت های آلوده، یک روش شناخته شده و دوستدار محیط زیست و مقرون به صرفه می باشد. در این مقاله علاوه بر معرفی اثرات این آلاینده ها بر سلامتی انسان، عوامل موثر بر یک، پاکسازی بیولوژیک موفق در لایه های آبدار و یا خاک های آلوده، مورد بررسی قرار می گیرد. امروزه جهت توسعه و کاربرد مطلوب تکنولوژی پاکسازی بیولوژیک آلاینده های نفتی در جهان بویژه در ایران، نیازمند تحقیقات بیشتر وکسب تجربه و اجرای نمونه های بیشتری از فرایندهای مختلف در مقیاس واقعی هستیم.

کلیدواژه ها

پاک سازی بیولوژیک، هیدروکربن های نفتی، آبهای زیرزمینی، تجزیه طبیعی، محیط زیست

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.