چالش های فراروی روند توسعه پرورش قزل آلای رنگین کمان در ایران

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین همایش ملی منابع طبیعی و توسعه پایدار در زاگرس مرکزی
  • کد COI اختصاصی: NRSTZAGROS01_124
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 597
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هاجر السادات طباطبایی پزوه

گروه شیلات دانشکده منابع طبیعی دانشگاه صنعتی اصفهان ایران

سالار درافشان

گروه شیلات دانشکده منابع طبیعی دانشگاه صنعتی اصفهان ایران

فاطمه پیکان حیرتی

گروه شیلات دانشکده منابع طبیعی دانشگاه صنعتی اصفهان ایران

چکیده

قزل آلای رنگین کمان، تنها گونه از ماهیان سردآبی در کشور است که در مقیاس تجاری برای تامین نیاز پروتیین داده می شود. در طی دهه گذشته روند تولید این گونه همواره صعودی بوده و از حدود نه هزار تن در سال 1379 به بیش از یک صد و بیست و شش هزار تن در سال 1393 رسید. امروزه قزل آلای رنگین کمان در تمامی استان های کشور (به جز هرمزگان) در مقیاس تجاری پرورش داده میشود و استان های چهارمحال و بختیاری، مازندران و لرستان مهمترین تولید کنندگان این گونه در کشور هستند. توسعه فراگیر صنعت در اقصی نقاط کشور، بازار وسیع مصرف، دانش آموختگان و سرمایه گذاران علاقه مند به صنعت پرورش قزل آلا از جمله مهمترین نقاط قوت و اتکا به منابع آبی شیرین، بازده اندک مزارع پرورش، شیوع گسترده بیماری ها و استفاده از ترکیبات غیرمجاز در تولید از جمله مهمترین چالش های فراروی این صنعت است. در این مقاله ضمن بررسی روند تولید این گونه در استان اصفهان و کشور، نقاط قوت و ضعف صنعت تشریح می شود.

کلیدواژه ها

قزل آلای رنگین کمان mykiss Oncorhynchus ،پرورش، ایران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.