مروری بر کاربرد سامانه های لیدار در جنگلداری

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین همایش ملی منابع طبیعی و توسعه پایدار در زاگرس مرکزی
  • کد COI اختصاصی: NRSTZAGROS01_076
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 652
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

یاسمن لهرابی

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم جنگل دانشکده منابع طبیعی و علوم زمین دانشگاه شهرکرد

حمیدرضا ریاحی بختیاری

استادیار گروه علوم جنگل دانشکده منابع طبیعی و علوم زمین دانشگاه شهرکرد

چکیده

امروزه با پیشرفت و توسعه فن آوری، ابزار مختلفی به منظور کسب اطلاعات از منابع زمینی در اختیار قرار گرفته است. استفاده از فن آوری لیدار به عنوان ابزاری دقیق برای جمع آوری داده های سطح زمین در چند سال اخیر مورد توجه محققین قرار گرفته است. سامانه لیدار با ارسال پرتو لیزر به سمت پدیده و ثبت پرتو بازگشتی، موقعیت عوارض را تعیین می کند. از کاربرد های مهم این فنآوری میتوان به انجام مطالعات زیست بوم جنگل ها در مقیاس وسیع و با دقت زیاد اشاره کرد. در این مطالعه به موارد استفاده از داده های لیدار در برنامه ریزی و مدیریت بهینه جنگل ها اشاره شده است. نتایج کلی پژوهش های انجام شده نشان داد که استفاده از داده های لیدار و ادغام آن با سایر داده ها، دقت حاصل از انجام کار را افزایش میدهد.

کلیدواژه ها

مدیریت جنگل، سامانه لیدار، پرتو لیزر، بهبود دقت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.