مولفه های رویشی در جنگل های منطقه حفاظت شده هلن در استان چهارمحال و بختیاری

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین همایش ملی منابع طبیعی و توسعه پایدار در زاگرس مرکزی
  • کد COI اختصاصی: NRSTZAGROS01_071
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 631
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مینا رییسی

دانش آموخته کارشناسی جنگلداری دانشکده منابع طبیعی و علوم زمین دانشگاه شهرکرد

الهام مرادیان چالشتری

استادیار گروه علوم جنگل دانشکده منابع طبیعی و علوم زمین دانشگاه شهرکرد

محسن بهمنی

استادیار گروه علوم جنگل دانشکده منابع طبیعی و علوم زمین دانشگاه شهرکرد

چکیده

جنگل های زاگرس در غرب کشور، اکوسیستم های طبیعی با ارزشی هستند که تنوع بالایی از گونههای گیاهی و جانوری در آنها وجود دارد. یکی از مهمترین گونه های گیاهی این منطقه بلوط ایرانی است که با واریته های گوناگون در سطح جنگلهای زاگرس گسترش دارد. با توجه به فرآیند تخریبی که در اکثر جنگل های ایران به خصوص زاگرس در حال افزایش است، ارایه راهکار و بررسی مولفه -های رویشی منطقه زاگرس بسیار حایز اهمیت میباشد. این تحقیق جهت بررسی و مقایسه مولفه های کمی رویشی بلوط، منطقه دورک شاپوری در استان چهار محال و بختیاری انتخاب و صفات کمی گونه بلوط نظیر ارتفاع، قطر برابر سینه و قطر تاج پوشش اندازه گیری شد. بزرگترین قطر برابر سینه 20/7سانتی متر و کوچکترین قطر برابر سینه 17سانتیمتر، بلندترین درخت 8/3 متر و کوتاه ترین2/3 متر، ضمن اینکه قطر تاج پوشش نیز دارای حداکثر 9/3 متر و حداقل1/7 متر بود. نتایج این تحقیق نشان داد که میزان رویش صفات کمی گونه بلوط کاهش یافته است. این پدیده می تواند ناشی از روند تخریبی رو به رشد در جنگل های زاگرس، تغییر کاربری اراضی، قطع درختان، چرای دام، آتش سوزی های عمدی و غیر عمدی، تهاجم آفات و بیماری ها باشد.

کلیدواژه ها

بلوط ایرانی، دورک شاپوری، ارتفاع و قطر درخت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.