بررسی علل خشکیدگی درختان جنگل های بخش زرین آباد دهلران استان ایلام

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین همایش ملی منابع طبیعی و توسعه پایدار در زاگرس مرکزی
  • کد COI اختصاصی: NRSTZAGROS01_061
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 545
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرهاد قاسمی آقباش

استادیار علوم جنگل دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست دانشگاه ملایر

بتول ملکی

دانش آموخته کارشناسی ارشد جنگلداری دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست دانشگاه ملایر

چکیده

پژوهش حاضر با هدف بررسی علل خشکیدگی درختان و همچنین برآورد ویژگی های ساختاری توده نظیر ترکیب گونه ای، تاج پوشش، قطر برابر سینه، ارتفاع، تجدید حیات، فرم رویشی در درختان آسیب دیده در جهات و شیب های مختلف منطقه زرین آباد دهلران انجام شد. نتایج تحقیق نشان داد که عوامل اصلی خشکیدگی در منطقه مورد مطالعه دو عامل قارچ و موریانه هستند (به ترتیب 99 و 1 درصد). عامل موریانه فقط درختان بلوط را مورد حمله قرار داده ولی عامل قارچی علاوه بر درختان بلوط (99/6 درصد)، سایر گونه ها (0/4درصد) را نیز از بین برده است. تجدید حیات درختان در عامل موریانه و قارچ به ترتیب 66/66 و 8 درصد بوده و بیشترین فرم رویشی درختان آسیب دیده توسط موریانه و قارچ نیز دانه زاد (به ترتیب 66/66 و57/55 درصد) بود. بیشترین محل خشکیدگی در هر دو عامل موریانه و قارچ قسمت تنه و تاج بود (به ترتیب 66/66 و 98 درصد). بیشترین پراکنش درختان آسیب دیده نیز در طبقات قطری 15-11 سانتیمتر و در جهت شمالی مشاهده شد. با توجه به ساختار حساس و شکننده جنگل های بلوط غرب انجام بررسی های میدانی در سطوح وسیع و همچنین انجام عملیات حفاظتی، اصلاحی و احیایی پیشنهاد شد.

کلیدواژه ها

علل خشکیدگی درختان جنگلی، ساختار توده، بلوط ایرانی، زرین آباد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.