طراحی مدل زنجیره تامین پایدار با رویکرد DEMATEL فازی و پویایی سیستم درصنایع فولاد استان یزد

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: کنفرانس جامع علوم مدیریت و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: MSACONF01_444
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1602
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سارا عارفی

کارشناسی ارشد مدیریت اجرایی، دانشگاه یزد

داود عندلیب اردکانی

استادیار دانشکده اقتصاد، مدیریت و حسابداری، دانشگاه یزد

چکیده

امروزه مشتریان در کشورهای توسعهیافته عمدتا به محصولات سازگار با محیط زیست، تمایل بیشتری دارند و از سازمانها انتظار دارند که مسیولیتپذیر بوده و در فعالیتهای خود، نسل آینده را هم در نظر داشته باشند. بر همین اساس در عصر کنونی مفهوم پایداری سازمانی بهصورت روزافزون مورد توجه قرار گرفته است. پایداری یعنی استفاده از منابع برای رفع نیازهای نسل حاضر بدون آنکه نسل آینده را به خطر بیندازد. یکی از فرآیندهایی که در هر سازمان می تواند برای مد نظر قرار دادن مباحث مهم ذکر شده در کلیهی فرآیندهای کاری،موثر واقع شود، مدیریت زنجیرهی تامین است. از آنجایی که امروزه رقابت اصلی در عرصهی جهانی در بین زنجیره های تامین است،بنابراین تلفیق مباحث پایداری و مدیریت زنجیرهی تامین میتواند تاثیر شگرفی در بهبود پایداری کسب و کار داشته باشد. از طرف دیگر، صنعت فولاد، یکی از صنایعی است که از منابع تجدیدناپذیر زیادی استفاده میکند و دارای پسماند آلودگی بالایی نیز میباشد. پس بایدیکی از پیشروان برقراری پایداری در زنجیرهی تامین خود باشد و ابعاد توسعهی پایدار )زیستمحیطی، اجتماع و اقتصادی( را در ساختار زنجیرهی تامینش به کار گیرد تا ضمن بهرهگیری بهینه از منابع موجود و تولید کارا، امکان استفاده نسلهای آتی از منابع، به صورتعادلانه را نیز فراهم سازد. به همین جهت در این پژوهش، به طراحی مدل پویای زنجیره تامین پایدار در صنایع منتخب استان یزد پرداخته شد. برای طراحی این مدل از ادبیات پژوهش و مطالعات مشابه استفاده شد و در ادامه بر اساس نظر خبرگان صنعت فولاد و متخصصان دانشگاهی، و با استفاده از تکنیکDEMATEL فازی و رویکرد پویایی سیستمها، مدل نهایی پایدارسازی زنجیره تامین صنایع فولادطراحی گردید. طبق سناریوهای تدوین شده، نتایج، حاکی از آن است که کاهش ورود قراضه به زنجیره تامین صنایع فولاد به همراه افزایش نیاز بازار به محصولات دوستدار محیط زیست، بیشترین تاثیر را در پایدارسازی زنجیره تامین صنایع فولاد دارند

کلیدواژه ها

زنجیره تامین پایدار; مدیریت زنجیره تامین پایدار; پایداری; پویایی سیستم; دیمتل فازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.