نقش حسابداری در ارتقای سلامت نظام اداری و پیشگیری از فساد

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس ملی و چهارمین کنفرانس بین المللی حسابداری و مدیریت
  • کد COI اختصاصی: MNGTCONF04_039
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 489
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمود بهرامی نژاد

مدرس دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام

رضا کریم زاده تبریزی

مدرس دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام

چکیده

امروزه فساد اداری در تمام کشورهای جهان کم یا بیش وجود دارد و برای مقابله با آن قانون ها و مجازات هایی بوجود آمده و تعاریف مختلفی از آن وجود دارد. همچنین در کشور ما براساس ماده 91 از فصل دوازدهم قانون مدیریت خدمات کشوری و تبصره هایش هرگونه استفاده خصوصی از منابع عمومی جرم محسوب می شود . اخذ رشوه و سوء استفاده از مقام اداری ممنوع می باشد استفاده از هرگونه امتیاز، تسهیلات، حق مشاوره، هدیه و موارد مشابه در مقابل انجام وظایف اداری و وظایف مرتبط با شغل توسط کارمندان دستگاه های اجرایی در تمام سطوح از افراد حقیقی و حقوقی به جز دستگاه ذی ربط خود تخلف محسوب می شود. بررسی های به عمل آمده توسط سازمان جهانی شفاف سازی حسابداری و حسابرسی نشان می دهد که معادله ذیل در مورد فساد حاکمیت دارد: میزان پاسخگویی - استبداد + انحصار = فساد مالی C (Corruption) = M این معادله نشان می دهد که هر چه D و A افزایش یابند C کمتر می شود و (Accountability) + D (Despotism) – A ( Monopoly) برعکس. همچنین رابطه M و C یک رابطه مستقیم است یعنی با افزایش انحصار درجه فساد بیشتر و با کاهش انحصار درجه فساد در جامعه کمتر خواهد شد. برتر از همه موارد فوق آیات فراوانی در قرآن کریم به مساله فساد پرداخته و از رشوه به عنوان یکی از مصادیق فساد نام برده است.

کلیدواژه ها

حسابداری، نظام اداری، فساد اداری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.