رویکرد تحلیلی در تعیین میزان بهینه ی قراردادهای پیش فروش

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: فصلنامه مهندسی برق و الکترونیک ایران، دوره: 13، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JIAE-13-2_012
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 497
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حبیب رجبی مشهدی

کارشناسی ارشد، گروه برق، دانشکده ی مهندسی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران

مهدی گلمانکانی

استاد، شرکت برق منطقه ای خراسان، مشهد، ایران

چکیده

با توجه به ساختارهای متفاوت بازار برق در نقاط مختلف دنیا و امکان عقد قراردادهای دو طرفه، می توان به بررسی و تنظیم قراردادهای پیش فروش پرداخت. در این ساختار شرکت تولیدی می تواند علاوه بر شرکت در بازار پیش فروش در بازار روزانه نیز مشارکت داشته باشد. این شرکت با هدف بیشینه سازی سود و با فرض مشخص بودن قیمت در بازار پیش فروش بایستی میزان فروش به این بازار را تعیین نماید. این شرکت علاوه بر این می تواند در بازار روزانه نیز مشارکت نماید. بنابراین در تعیین حجم فروش به بازار پیش فروش بایستی مصالحه ای بین فروش به دو بازار بر روی افق زمانی مورد مطالعه صورت گیرد. در این مقاله مساله ی مورد مطالعه (بیشینه سازی سود) با رویکردی تحلیلی به صوت یک مساله ی بهینه سازی تصادفی برای مناقصه ی تمایزی فرمول بندی می گردد. در این رویکرد مساله ی بهینه سازی مطرح شده به کمک شرایط کاهن تاکر مورد بررسی قرار گرفته و به تحلیل حالت های مختلف مساله پرداخته می شود.

کلیدواژه ها

قراردادهای پیش فروش، بازار روزانه، روش ضرایب لاگرانژ، ریسک، عدم قطعیت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.