کمینه سازی کاهش اجباری توان ابتکاری تولیدی مزارع بادی با بهره گیری از یک راهکار کوتاه مدت ابتکاری بر مبنای بازپخش واحدهای فسیلی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: فصلنامه مهندسی برق و الکترونیک ایران، دوره: 13، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JIAE-13-1_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 542
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد امین حضوری

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده مهندسی برق، دانشگاه صنعتی شریف، تهران، ایران

علی عباسپور

دانشیار، دانشکده مهندسی برق، دانشگاه صنعتی شریف، تهران، ایران

محمود فتوحی فیروزآباد

استاد، دانشکده مهندسی برق، دانشگاه صنعتی شریف، تهران، ایران

معین معینی اقطاعی

دانشجوی دکترا، دانشکده مهندسی برق، دانشگاه صنعتی شریف، تهران، ایران

چکیده

در سالیان اخیر، به علت نگرانی های زیست محیطی و افزایش قیمت منابع سوخت، استفاده از انرژی باد با هدف تولید انرژی الکتریکی رشد فزاینده ای داشته است. از ظرف دیگر، رشد سریع ظرفیت نصب شده مزارع بادی، باعث بروز مشکلاتی در برنامه ریزی و بهره برداری از شبکه های قدرت شده است. این مشکلات عمدتا ناشی از مشخصات ذاتی مزارع بادی بوده و از ویژگی هایی چون عدم قطعیت توان تولیدی و عدم کنترل پذیری سطح توان خروجی آنها نشات می گیرند. از جمله چالش های اساسی در بهره برداری از سیستم های قدرت، نیاز به کاهش اجباری توان خروجی مزارع بادی برای حفظ قیود فنی شبکه انتقال است. در همین راستا، این مقاله سعی دارد در ابتدا با ارایه یک روش مناسب، به مدل سازی عدم قطعیت توان خروجی مزارع بادی پرداخته و سپس با ارایه یک روش ابتکاری برای بازپخش واحدهای فسیلی، توانایی این راهکار را در کمینه سازی کاهش اجباری توان خروجی مزارع بادی، آن را بر روی شبکه تست اصلاح شده 24 شینه (IEEE-RTS) IEEE-Reliability Test System اعمال کرده و با ارزیابی نتایج حاصله در ضرایب نفوذ باد متفاوت، میزان اثربخشی روش پیشنهادی بررسی می گردد.

کلیدواژه ها

باد، کاهش اجباری توان تولیدی مزارع بادی، گرفتگی خطوط انتقال، بازپخش واحدهای تولید

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.