برنامه ریزی توسعه شبکه انتقال تحت شرایط بازار برق با در نظر گرفتن هزینه برقراری امنیت

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: فصلنامه مهندسی برق و الکترونیک ایران، دوره: 6، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JIAE-6-2_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 799
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین عسگریان ابیانه

استاد- دانشکده مهندسی برق- دانشگاه صنعتی امیرکبیر

حسین شریعتی دهاقان

دانش آموخته کارشناسی ارشد- دانشکده مهندسی برق- دانشگاه صنعتی امیرکبیر

محمد حسین جاویدی دشت بیاض

استاد- گروه برق-دانشکده مهندسی- دانشگاه فردوسی مشهد

فرزاد رضوی

استادیار- دانشکده مهندسی برق- دانشگاه تفرش

چکیده

یک فاکتور مهم که در برنامه ریزی توسعه شبکه انتقال باید در نظر گرفته شود، وضعیت امنیت در شبکه پس از انجام توسعه است. در سیستم های تجدید ساختار یافته فاکتورهایی مانند سود شرکت کنندگان بازار یا تغییرات قیمت های ناحیه ای در برنامه ریزی توسعه شبکه انتقال مورد توجه قرار گرفته اند. در نهایت برای داشتن یک شبکه Secure (N-1) این برنامه های توسعه اصلاح می شوند. این مقاله یک روش جدید برای برنامه ریزی توسعه شبکه انتقال تحت شرایط بازار برق را ارایه می دهد که در آن مالک شبکه انتقال مسیولیت توسعه را بر عهده دارد. تابع هدف توسعه، سود شرکت کنندگان بازار را حداکثر و هزینه توسعه و هزینه برقراری امنیت را کاهش می دهد. این روش، حداقل هزینه برقراری امنیت را محاسبه و در کنار دیگر فاکتورهای توسعه تحت شرایط بازار برق در تابع هدف وارد می کند و در نتیجه برنامه توسعه به سمت یک برنامه امن تر و کاراتر هدایت می شود. در روش های قبلی کمینه هزینه برقراری امنیت در تابع هدف توسعه تحت شرایط بازار برق لحاظ نشده است. برای سناریوهای مختلف توسعه، در ابتدا هزینه بهبود امنیت در شبکه محاسبه و سپس در تابع هدف توسعه گنجانده می شود. برای پیاده سازی روش ارایه شده بر روی شبکه های گسترده، از الگوریتم ترتیبی استفاده و نتایج شبیه سازی بر روی سیستم تست اصلاح شده گارور و 24 ارایه شده است.

کلیدواژه ها

توسعه شبکه، بازار برق، برنامه ریزی توسعه شبکه، هزینه بهبود امنیت، قیمت های نهایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.