شناسایی عوامل موثر بر نگرش سبزیکاران شهرستان باوی استان خوزستان نسبت به کشاورزی ارگانیک
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: فصلنامه راهبردهای توسعه روستایی، دوره: 1، شماره: 4
- کد COI اختصاصی: JR_RDS-1-4_008
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 614
نویسندگان
کارشناس ارشد رشته ترویج و آموزش کشاورزی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان
دانشیار دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان
دانشجوی کارشناس ارشد رشته ترویج و آموزش کشاورزی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان
چکیده
اهمیت کشاورزی ارگانیک و نقش حیاتی آن در توسعه پایدار انکار ناپذیر است و تصمیم به پذیرش آن تحت تاثیر عوامل مختلفی قرار می گیرد. یکی از مهم ترین عوامل،نگرش کشاورزان نسبت به کشاورزی ارگانیک می باشد؛ زیرا فعالیت و تصمیم گیری افراد نسبت به هر پدیده ای تحت تاثیر نگرش آن ها می باشد.هدف از انجام پژوهش، شناسایی عوامل موثر بر نگرش سبزی کاران نسبت به کشاورزی ارگانیک در شهرستان باوی بود. این پژوهش از نوع تحقیقات توصیفی-همبستگی است. جامعه آماری پژوهش سبزی کاران شهرستان باوی به تعداد 140 نفر بود که از طریق جدول مورگان تعداد 103 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. یافته های تحقیق نشان داد اکثر پاسخگویان(40/4 درصد) دارای نگرشی نسبتا منفی نسبت به کشاورزی ارگانیک بودند. بین سابقه فعالیت کشاورزی،میزان تحصیلات پاسخگویان و نگرش آن ها نسبت به کشاورزی ارگانیک رابطه معنی داری در سطح 5 درصد مشاهده شد. نتایج تحلیل عاملی نشان داد عوامل حمایتی-آموزشی، مدیریتی، فرهنگی و ویژگی های محصول در مجموع 54/27 درصد واریانس عوامل موثر بر نگرش مثبت نسبت به کشاورزی ارگانیک را تبیین می کنند. 50/44 درصد واریانس عواملم موثر بر نگرش منفی نسبت به کشاورزی ارگانیک توسط پنج عامل عدم وجود تسهیلات حمایتی ، اقتصادی ،نهاده ای ، ضعف دانش و آگاهی و زراعی تبیین شدند.کلیدواژه ها
امنیت غذایی، کشاورزی ارگانیک، شهرستان باوی، نگرشمقالات مرتبط جدید
- Economic Evaluation of Establishing a ۱۰۰-Hectare Pistachio Orchard in Savojbolagh County (Peik Village)
- بررسی خصوصیات فیزیولوژیکی موثر بر تیپ ایده آل برنج (Oryza sativa) در شرایط مطلوب (غرقاب) چنانچه با افزایش وزن بوته، شاخص برداشت در حد متوسط بماند. (II)
- بررسی خصوصیات فیزیولوژیکی موثر بر تیپ ایده آل برنج (Oryza sativa) در شرایط مطلوب (غرقاب) اگر همبستگی بین وزن بوته و شاخص برداشت شکسته شود.(I)
- بررسی خصوصیات فیزیولوژیکی موثر بر تیپ ایده آل برنج (Oryza sativa) در شرایط مطلوب در صورتی که همبستگی بین صفات شاخص برداشت و وزن بوته قابل شکستن نباشد. (III)
- مروری بر فرصت های شغلی شیلاتی در روستاها و نقش آن بر توسعه ی پایدار روستایی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.