نانولیپوزوم های حامل گاما اوریزانول تولیدشده به روش گرمایی اصلاح یافته: خواص گرمایی، بازده کپسولی شدن و ریومتری نوسانی

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: دوماهنامه علوم و تکنولوژی پلیمر، دوره: 26، شماره: 5
  • کد COI اختصاصی: JR_IJPST-26-5_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 467
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا محمدحسنی

تبریز، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، مرکز تحقیقات بیوتکنولوژی،دانشگاه تبریز، دانشکده کشاورزی، گروه مهندسی علوم و صنایع غذایی

بابک قنبرزاده

تبریز،دانشگاه تبریز، دانشکده کشاورزی، گروه مهندسی علوم و صنایع غذایی

حامد همیشه کار

تبریز، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، مرکز تحقیقات دارویی، آزمایشگاه فرمولاسیون

رضا رضایی مکرم

تبریز، دانشگاه تبریز، دانشکده کشاورزی، گروه مهندسی علوم و صنایع غذایی

چکیده

نانولیپوزوم ها، دست های از نانوحامل های بر پایه لیپیدهای قطبی هستند که قابلیت کپسولی شدن هم ترکیبات فعال آبدوست و هم ترکیبات چربی دوست را دارند. در این پژوهش، نانولیپوزوم های بر پایه لسیتین- پلی( اتیلن گلیکول)- گاما اوریزانول، با استفاده از روش گرمایی اصلاح یافته (روش مظفری اصلاح شده) تولید شدند. در آزمون DSC ، فقط یک پیک ذوب در منحنی مربوط به لیپوزوم های حاوی گاما اوریزانول مشاهده شد که می تواند نشان دهنده هم بلورینگی دو ترکیب باشد. با افزودن گاما اوریزانول، دمای ذوب لیپوزوم بر پایه ( 5% w/v )لسیتین از 207 °C به 163/2 °C کاهش یافت. در مقادیر بیشتر لسیتین، افزایش در اندازه ذرات پس از دو ماه نگه داری در دمای 4 °C مشهودتر بود و اندازه ذرات به ترتیب از 61 و 113 nm به 283 و 384 nm افزایش یافت. با افزایش مقدار لسیتین، بازده کپسولی شدن گاما اوریزانول از % 60 به % 3/ 84 افزایش یافت.پایداری کپسولی شدن گاما اوریزانول در لیپوزوم ها در مقادیر متفاوت لسیتین 3، 5، 10 و( 20% w/v)و بازه های زمانی 1، 7، 30 و 60 روز بررسی شد و در تمام مقادیر طی یک ماه نگه داری به مقدارکمی کاهش یافت، ولی تغییر بارزی در درصد پایداری نمونه ها پس از ماه اول تا ماه دوم نگه داریمشاهده نشد. تصاویر SEM ، وجود ذرات تقریبا کروی تا بیضی را مشخص کرد که نشان می دهد،به هم پیوستگی کمی در ذرات رخ داده است. آزمون ریولوژی نوسانی نشان داد، مدول اتلاف (G˝)از مدول ذخیره ( G) نمونه ها بیشتر است و رفتار شبه مایع بیشتری نسبت به رفتار شبه جامد دارند.نمونه های نگه داری شده در دمای 25 °C به مدت 1 ماه، پارامترهای گرانروکشسانی بیشتری نسبتبه دمای 4 °C داشتند که به سیالیت بیشتر غشا در دمای 25 °C و به هم پیوستگی بیشتر ذرات نسبت داده شد.

کلیدواژه ها

نانولیپوزوم،گاما اوریزانول،گرماسنجی پویشی تفاضلی،پایداری،ریولوژی نوسانی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.