سنتز ذرات پلی بوتادی ان به روش پلیمرشدن امولسیونی:اثر مقدار امولسیون کننده و آغازگر بر سینتیک واکنش و اندازه ذرات لاتکس

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: دوماهنامه علوم و تکنولوژی پلیمر، دوره: 25، شماره: 5
  • کد COI اختصاصی: JR_IJPST-25-5_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 666
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی عبداللهی

تهران، دانشگاه تربیت مدرس، دانشکده مهندسی شیمی، گروه مهندسی پلیمر،پژوهشگاه صنعت نفت، پژوهشکده علوم و تکنولوژی پلیمر،

محمدرضا یوسفی

تهران، پژوهشگاه صنعت نفت، پژوهشکده علوم و تکنولوژی پلیمر،

حیدر رنجبر

تبریز، شرکت پتروشیمی تبریز، مرکز پژوهش و فناوری،

فاطمه رکابدار

تهران، پژوهشگاه صنعت نفت، پژوهشکده علوم و تکنولوژی پلیمر،

چکیده

پلیمرشدن امولسیونی ناپیوسته بوتادی ان در راکتور Buchi مجهز به همزن مکانیکی (با سرعت300 rpm ) با استفاده از مقادیر مختلف پتاسیم پرسولفات به عنوان آغازگر و رزین تسهیم نامتناسب شده به عنوان امولسیون کننده در دمای 70°C انجام شد. ترشیودودسیل مرکاپتان به عنوان عامل انتقال زنجیر در واکنش ها استفاده شد. تبدیل واکنش در فاصله های زمانی مختلف به روش وزن سنجی معین شد. سپس، سرعت پلیمرشدن از روی شیب منحنی های تبدیل برحسب زمان محاسبه شد. میانگین اندازه ذرات و توزیع اندازه ذرات لاتکس پلی بوتادی ان به کمک روش های پراکندگی نور دینامیکی و میکروسکوپی الکترونی پویشی اندازه گیری شد. بسته به شرایط پلیمرشدن، لاتکس های پلی بوتادی ان با قطر متوسط ذرات در محدوده 5/ 88 تا 189 nm وتوزیع اندازه ذرات در محدوده 35 تا 400 nm به دست آمد. تعداد ذرات بر واحد حجم فاز پیوسته با استفاده از داده های میانگین اندازه ذرات محاسبه و سپس سرعت پلیمرشدن بر ذره یا معادل آن تعداد زنجیرهای در حال رشد بر ذره ارزیابی شد. نتایج نشان داد، با افزایش مقدار امولسیون کننده، اندازه ذرات کاهش و سرعت پلیمرشدن افزایش می یابد. از سوی دیگر، تعداد زنجیرهای در حال رشد بر ذره با افزایش غلظت امولسیون کننده تا حدی کاهش یافت. بر خلاف پلیمرشدن امولسیونی کلاسیک، اندازه نانوذرات و سرعت پلیمرشدن چندان تحت تاثیر غلظت آغازگر قرار نگرفت. نتایج بررسی روند واکنش نشان داد، سینتیک پلیمرشدن امولسیونی بوتادی ان از سینتیک Smith Ewartحالت n< < 0/5( I) پیروی می کند. این رفتار به کارایی کم آغازگر در فرایندهای هسته زایی و رشدذرات نسبت داده شده است.

کلیدواژه ها

پلیمرشدن امولسیونی،نانوذرات پلی بوتادی ان،سینتیک پلیمرشدن،هسته زایی ذرات،پلی بوتادی ان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.