مقایسه خواص کششی، نفوذپذیری و رنگی زیست نانوکامپوزیت های بر پایه نشاسته حاوی دو نوع پرکننده: سدیم مونت موریلونیت و نانوبلور سلولوز

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: دوماهنامه علوم و تکنولوژی پلیمر، دوره: 24، شماره: 5
  • کد COI اختصاصی: JR_IJPST-24-5_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 431
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نوشین نوشیروانی

دانشکده کشاورزی، گروه علوم و صنایع غذایی،تبریز، دانشگاه تبریز

بابک قنبرزاده

دانشکده کشاورزی، گروه علوم و صنایع غذایی،تبریز، دانشگاه تبریز

علی اکبر انتظامی

دانشکده شیمی، گروه شیمی پلیمر،تبریز، دانشگاه تبریز

چکیده

در این پژوهش، خواص کششی، نفوذپذیری، انحلال پذیری و رنگی فیلم های زیست نانوکامپوزیت نشاسته نرم شده پلی وینیل الکل مونت موریلونیت ( PS-PVA-MMT )و نشاسته نرم شده پلی وینیل الکل نانوبلور سلولوز ( PS-PVA-NCC )مقایسه شده است. نتایج آزمون کششی نشان می دهد، افزودن MMT در سطح 7% باعث افزایش استحکام کششی نهایی از 2/ 4 به 4/61 MPa می شود، در حالی که افزودن NCC در همان سطح، اثر معنی داری بر این استحکام ندارد. با افزودن MMT و NCC ، مقدار کرنش تا شکست در فیلم های حاوی MMT و NCC به ترتیب کاهش وافزایش می یابد. با افزودن MMT و NCC مقدار انحلال پذیری در آب به طور معنی دار از 56 / 23 %به 75 / 11 % و 87 / 18 % به ترتیب در فیلم های زیست نانوکامپوزیت PS-PVA حاوی MMT وNCC کاهش می یابد. هم چنین، مقدار نفوذپذیری بخار آب به طور معنی داری کاهش یافته و از7/41 ×10-7 g/m.h.Pa برای فیلم شاهد به ترتیب به 7/05 ×10-7 g/m.h.Pa و 6/19×10-7 g/m.h.Paبرای فیلم های نشاسته PVA حاوی NCC و MMT کاهش می یابد. نتایج نشان می دهد، اثرMM T بر خواص کششی و نفوذپذیری بیشتر از اثر NCC است. این موضوع به تفاوت ساختار وخواص آب دوستی دو نوع نانوذرات نسبت داده شده است. مقایسه خواص رنگی برای دو فیلم ز یست نانوکامپوزیت نشان می دهد، افزودن دو نانوذرات با غلظت 7% اثری بر شفافیت فیلم PS-PVAندارد، ولی زردی فیلم PS-PVA را افزایش می دهد.

کلیدواژه ها

فیلم نشاسته پلی وینیل الکل،نانوخاک رس،نانوبلور سلولوز،نفوذپذیری،خواص کششی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.