بهبود مقاومت خوردگی پوشش های هیبریدی آلی-معدنی برپایه اپوکسی-سیلیس بااستفاده از عامل پخت دیول آروماتیک

  • سال انتشار: 1383
  • محل انتشار: دوماهنامه علوم و تکنولوژی پلیمر، دوره: 17، شماره: 6
  • کد COI اختصاصی: JR_IJPST-17-6_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 548
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

روح انگیز زندی زند

تهران، پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران، پژوهشکده فرایند، گروه رنگ، رزین و روکش های سطح

امیر ارشاد لنگرودی

تهران، پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران، پژوهشکده فرایند، گروه رنگ ،رزین و روکش های سطح

اعظم رحیمی

تهران، پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران، پژوهشکده فرایند، گروه رنگ، رزین و روکش های سطح

چکیده

پوشش های هیبریدی آلی-معدنی تهیه شده به کمک فرایندسل-ژل به دلیل داشتن شبکه آلی -معدنی در ساختار خود دارای مجموعه ای از خواص مکانیکی و شیمیایی اند بنابراین برای محافظت از خوردگی مورد توجه قرار گرفته اند. این پوشش ها طی دو فرایند آبکافت و تراکم ترکیبات سیلانی 3-گلیسید وکسی پروپیلتری متوکسی سیلان(GPTMS) و تترا متوکسی سیلان (TMOS)در مجاورت کاتالیزور اسیدی و عامل پخت بیس فنول (BPA)A که دیولی آروماتیک است تهیه شدند. سطح فیلم های تشکیل شده به کمک تصاویر میکروسکوپ نوری و پیوندهای ایجاد شده بین عامل اپوکسی ترکیب سیلانی و عامل پخت و نیز عامل پخت و لایه اکسیدی سطح بستر فلزی به وسیله طیف سنجی ATR-IR بررسی شد. مقاومت خوردگی این پوشش ها نیز به وسیله آزمایش های الکتروشیمیایی و آزمایش شتاب یافته خوردگی (پاشش مه نمک) مطالعه شد. نتایج بررسی تصاویر میکروسکوپ نوری و طیف سنجی ATR-IR نشان داد که سطح این پوشش ها عاری از هر گونه ترک است و کاهش شدت پیک های جذبی در ناحیه 750 و 906cm-1 و وجود پیک جذبی در ناحیه 936cm-1 را به ترتیب می توان به تشکیل پیوندهای عرضی بین عامل پخت و عامل اپوکسی ترکیب سیلانی و لایه اکسیدی سطح بستر فلزی نسبت داد. بررسی نتایج آزمایش های الکتروشیمیایی و آزمایش شتاب یافته خوردگی نشان داد که این ترکیبات مقاومت خوبی در برابر خوردگی از خود نشان می دهند همچنین کامل نشدن واکنش آبکافت در اثر کاهش محتوای آب و بیشتر شدن میزان تخلخل در اثر افزایش محتوای سیلانی باعث کاهش مقاومت خوردگی این پوشش ها می شود.

کلیدواژه ها

مقاومت خوردگی، الکتروشیمی ،هیبرید آلی-معدنی، سیلیس، سل -ژل

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.