روشهای تولید انرژی الکتریکی از امواج آب دریا

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: نشریه علمی انرژی­های تجدیدپذیر و نو، دوره: 3، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_SHRAE-3-2_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1671
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسن مسعودی

استادیار، گروه مهندسی بیوسیستم، دانشگاه شهید چمران اهواز

چکیده

انرژی امواج در پهنای وسیعی از سطح دریاها و اقیانوسها گسترده شده است و معمولا در مقادیر زیاد وجود دارد. این انرژی میتواند منبع عظیمی برای تولید انرژیالکتریکی باشد، ولی ابتدا باید فناوری بهرهبرداری از آن بصورت اقتصادی توسعه یابد. طرحهای موجود تولید انرژی از امواج دریا در دو نوع ثابت و شناور دستهبندیمیشوند. سه نوع عمده طرحهای تولیدی ثابت که اغلب در سواحل نصب میشوند، عبارتند از: ستون آب نوسانکننده، کانال متقارب و طرح پاندولی. طرحهای شناوردر داخل دریا و روی سطح آب نصب میشوند و بر اثر حرکت امواج بالا و پایین رفته و از این حرکت انرژی الکتریکی تولید میشود. برخی از طرحهای شناور رایجعبارتند از: حوض پمپ سویدی، پمپ موج مک کیب، مجرای توان موج شناور، پمپ شناور توان امواج دانمارکی، دوک سالتر و هواپیمای امواج. پژوهشهای بیشتربرای ارایه روشهای جدیدی که بتوان از انرژی امواج بصورت مقرون به صرفه استفاده نمود، درسطح جهان پیگیری میشوند و با تشدید بحران انرژی گستردهترشدهاند. در این مقاله شیوههای تولید الکتریسته از انرژی امواج ایجاد شده در سطح آب دریاها بیان شدهاند. همچنین ضمن بیان ویژگیهای طرحهای بهرهبرداری از انرژی امواج، مزایای انرژی امواج بیان شده و موانع و چالشهای توسعه طرحهای تولید انرژی الکتریکی از امواج نیز مورد بررسی قرار گرفته اند.

کلیدواژه ها

امواج آب دریا، انرژی الکتریکی، طرحهای ثابت، طرحهای شناور

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.