همسان سازی اهداف مطالعات با نیازهای کشاورزان جهت ایجاد مشارکت
- سال انتشار: 1387
- محل انتشار: دومین همایش ملی مدیریت شبکه های آبیاری و زهکشی
- کد COI اختصاصی: IDNC02_268
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1112
نویسندگان
معاونت شورای فناوری شرکت مهندسی آب و طراحی فرزین
رییس هیئت مدیره شرکت مهندسین مشاور انرژی آب طلیعه
چکیده
شبکه های آبیاری و زهکشی , یکی از ساختارهای اساسی در صنعت کشاورزی می باشد . مراحل مطالعات , طراحی و ساخت اینگونه شبکه ها , نیازمند کارشناسانی با مدارک مهندسی آبیاری , زراعت و عمران بوده و تقریبا هر شبکه آبیاری طراحی شده , با مشکلات خاص هر منطقه مواجه و مشاوران مربوطه با بهره گیری از علوم کسب شده شان سعی در رفع موانع پیش رو می نمایند. دو عامل علم و تجربه به مهندسین اجرایی و مشاور کمک می کند تا یکی پس از دیگری موانع موجود در مسیر اجرای شبکه های آبیاری و زهکشی را برطرف نمایند . گاها مشاهده می شود که ساخت یک کانال آبیاری با موفقیت به پایان می رسد ولی بهره وری مناسب از شبکه ایجاد شده بدست نمی آید . این عدم موفقیت حاصل ایجاد ننمودن زمینه مشارکت کشاورزان در مراحل مطالعات اولیه می باشد . از مهمترین عوامل بهره وری مناسب از کانال های آبیاری و زهکشی ساخته شده , هماهنگی بین اهدا ف ساخت کانال با نیازهای کشاورزان منطقه می باشد و این امر میسر نمی گردد مگر آنکه مشارکت موثر در ابتدای مرحله اول مطالعات با کشاورزان صورت گیرد . این هماهنگی تابع یک فرمول و شیوه کلی نبوده و قابل پیش بینی و برنامه ریزی مهندسی نیز نمی باشد . آشنا شدن با نیازهای کشاورزان هر منطقه و آمیختن این شناخت با اهداف مراحل مطالعات , طراحی و ساخت شبکه های آبیاری و زهکشی می تواند ضمن موفق نمودن کلیه مراحل ساخت کانال , مشارکت کشاورزان را نیزتا رسیدن به بهره برداری از شبکه های آبیاری و زهکشی میسر نماید . جهت تحقق یافتن این روند می بایست آموزش های لازم توسط کارشناسان جامع شناس , به مدیران و مهندسین اجرایی و مشاور در خصوص شناخت فرهنگ و آداب و رسوم کشاورزان منطقه داده شود . ایجاد اینگونه کلاس های آموزشی و کاربردی نمودن آن باعث می گردد تا مسئولان اجرایی پروژه ها مطابق با فرهنگ کشاورزان منطقه رفتار نموده و به هنگام اجرای شبکه های آبیاری و زهکشی , کشاورزان منطقه احساس مسئولیت کرده و در مراحل بهره برداری از شبکه نیز با جدیت تمام مشارکت نمایندکلیدواژه ها
مطالعات، همسان سازی، مشارکت، بهره برداری،مقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.