حضور نمادین پیامبران در شعر معاصر عربی

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: دوفصلنامه زبان و ادبیات عربی، دوره: 1، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JALL-1-1_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 385
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عباس عرب

دانشیار گروه زبان و ادبیات عربی دانشگاه فردوسی مشهد ، نویسنده مسوول

محمد جواد حصاوی

ی دوره دکتری گروه زبان و ادبیات عربی دانشگاه فردوسی مشهد

چکیده

گوناگونی مسایل جامعه، شاعران را برآن داشت تا گستره نمادهای خویش را به حوزه خاصی محدود نکنند و آ ن را به دیگر نمادهای مختلف ازجمله نمادهای دینی گسترش دهند. دراین میان پیامبران نقش سازنده ایبه عهده دارند .شاعران، این شخصیت ها را به دلیل برخورداری از دلالت های بالقوه و سازگار با تجربه ها ی درونی خویش به کار گرفته اند، تا ابعاد فراموش شده آنها را با نگاه ذره بینی خویش برجسته نمایند و از آنها جهت انتقال داده های ذهنی خود به شکل نمادین بهره ببرند. اما از آنجا که این نمادها در کنار دیگر واژگان در متن رشد می کنن د، از گونه های دلالتی خاص و متعددی برخوردار می شوند که از لحاظ فنی درخور توجه است. این مقاله به بررسی و بیان ارزشه ای فنی برخی از این دلالت ها از جمله؛ غربت و رنج ،صبر و ایمان، انتظار و رهایی، سترونی و نوزایی، و قیام، فدا وسازش می پردازد.

کلیدواژه ها

پیامبران، دلالت، نماد، شعر معاصر،درون مایه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.