تاثیر مکانیزم های حاکمیت شرکتی بر تجدید ارایههایحسابداری

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: فصلنامه مطالعات تجربی حسابداری مالی، دوره: 12، شماره: 46
  • کد COI اختصاصی: JR_QJMA-12-46_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 436
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد علی باقرپور ولاشانی

استادیار گروه حسابداری دانشگاه فردوسی مشهد

حسین اعتمادی

دانشیار حسابداری دانشگاه تربیت مدرس تهران

مهدی امیدفر

دانشجوی دکتری حسابداری دانشگاه فردوسی مشهد

چکیده

این تحقیق به بررسی ارتباط میان خصوصیات حاکمیتی شرکتها و تجدید ارایه سود حسابداری می پردازد. انتخاب این موضوع به دلیل حجم گسترده تجدید ارایه ها در بازار سرمایه ایران می باشد محققان معتقدند که تجدید ارایه ها نشانه مشهودی از کیفیت گزارشگری پایین شرکتها می باشد بدین منظور، مطابق تحقیقات گذشته و با در نظر گرفتن شرایط ایران یک سری از خصوصیات مهم حاکمیتی شرکتها شامل ساختار هییت مدیره ساختار مالکیت، ساختار حسابرسی و ساختار سرماهی به همراه ویژگی های مهم الی آنها شامل سودآوری، نقدینگی و عمومی شرکتها که می توانند بر کیفیت گزارشگری مالی تاثیر گذشته، انتخاب و به بررسی رابطه آنها با تجدید ارایه ها پرداخته شد. مطابق اطلاعات استخراج شده از صورتهای مالی شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران برای دوره زمانی 1388-1383 نتایچ رگرسیون تحقیق نشان میدهد که تغییر مدیرعامل تغییر حسابرس، تخصص صنعت حسابرسی اندازه حسابرس و بزرگترین سهامدار به همراه برخی خصوصیات مالی شرکتها شامل نسبت جریان وجوه نقد عملیاتی نسبت نقدینگی و اندازه شرکت از عوامل موثر بر احتمال وقوع تجدید ارایه های سود در بازار سرمایه ایران می باشند بنابراین یافته های این تحقیق از این عقیده که مکانیزم های حاکمیت شرکتی راه علاجی برای بهبود کیفیت گزارشگری مالی می باشد حمایت می کند.

کلیدواژه ها

حاکمیت شرکتی، تجدید ارایه های حسابداری ، کیفیت گزارشگری مالی، کیفیت حسابرسی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.