بررسی اثرات سطح افشای داوطلبانه بر عدم تقارن اطلاعاتیشرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: فصلنامه مطالعات تجربی حسابداری مالی، دوره: 11، شماره: 42
- کد COI اختصاصی: JR_QJMA-11-42_004
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 577
نویسندگان
دانشیار حسابداری دانشگاه شیراز
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه شیراز
چکیده
مدیران شرکتها برای اینکه سرمایهگذاران را در مورد چشماندازهای آتی و اهداف و استراتژی های شرکت آگاه سازند، دست به افشای داوطلبانه اطلاعات میزنند. ارایهی اطلاعاتداوطلبانه مالی و غیرمالی در مورد شرکت باعث کاهش عدم تقارن اطلاعاتی، افزایش نقدشوندگی سهام و در نتیجه بهبود وضعیت مالی شرکت میشود. از این رو در پژوهش حاضر، رابطه بین سطح افشای داوطلبانه و عدم تقارن اطلاعاتی شرکتهای پذیرفته شده در بازار بورس تهران مورد بررسی قرار میگیرد. در این راستا، تاثیر اندازه شرکت، اهرم مالی، قیمت و حجم معاملات سهام نیز کنترل شده است. برای اندازهگیری متغیر سطح افشای داوطلبانه، از چکلیست بوتوسان 1197 که توسط کاشانیپور و همکاران 1388 تعدیل شده است، مورد استفاده قرار گرفت که شامل 71 شاخص در شش بخش کلی پیشینه اطلاعاتی، خلاصهای از نتایج مهم تاریخی، آمارههای کلیدی غیرمالی،اطلاعات بخشها، اطلاعات پیشبینی و بحث و تحلیل مدیریت است. همچنین متغیر عدم تقارن اطلاعاتی با استفاده از مدل ونکاتش و چیانگ 1986 اندازه گیری شده است. برای آزمون فرضیه پژوهش رگرسیون چندمتغیره با استفاده از دادههای ترکیبی مورد استفاده قرار گرفته است. یافتههای بررسی 122 شرکت در دوره زمانی 1382 تا 1390 بیانگر آن است که بین سطح افشای داوطلبانه و عدم تقارن اطلاعاتی شرکتهای پذیرفته شده در بازار بورس تهران، رابطه معناداری وجود نداردکلیدواژه ها
سطح افشای داوطلبانه، عدم تقارن اطلاعاتی، نقدشوندگی، بازار سرمایهمقالات مرتبط جدید
- بررسی و شناسایی ارتباط یادگیری سازمانی با عملکرد شرکت با نقش میانجی خلاقیت و مدیریت کیفیت جامع
- بررسی تاثیر تردید حرفه ای و ویژگیهای شخصیتی بر کیفیت گزارش حسابرسی
- بررسی تاثیر اشتیاق کارآفرینانه بر توسعه منابع انسانی الکترونیکی با نقش میانجی رهبری کارآفرین (مورد مطالعه: صنایع نساجی هالل ایران)
- تاثیر انعطاف پذیری کارکنان بر توسعه منابع انسانی الکترونیکی
- تاثیر همدلی سازمانی بر مشارکت کارکنان با نقش میانجی جو سازمانی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.