نقش اقلام تعهدی جاری و غیر جاری در ارتباط بین سود وبازده سهام شرکتهای پذیرفته شده در بازار اوراق بهادارتهران

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: فصلنامه مطالعات تجربی حسابداری مالی، دوره: 8، شماره: 28
  • کد COI اختصاصی: JR_QJMA-8-28_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 570
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن دستگیر

استاد حسابداری دانشگاه شهید چمران اهواز

بهمن پایروند

دانشجوی کارشناسی ارشد حسابداری دانشگاه شهید چمران اهواز

چکیده

اقلام تعهدی از طریق تغییر یا تعدیل در شناسایی جریانهای نقد در طول زمان و انتقال بین دورهای آنها، مشکلات زمانبندی و تطابق نهفته در جریانهای نقد راکاهش میدهد. بنابراین به نظر میرسد سود به عنوان فرآوردهی نهایی فرآیند تعهدی، معیار برتری نسبت به جریان نقد عملیاتی برای تشریح بازده سهام (حداقل در کوتاه مدت) باشد. اما در بلندمدت انتظار میرود قدرت تشریحی آنها به سمت همگرایی پیش رود. ما در این مقاله، نقش مجموع اقلام تعهدی و دو زیر مجموعه ی آن (اقلام تعهدی جاری و غیر جاری) را در بهبود ارتباط سود با بازده سهام در بازه های زمانی یک تا چهار ساله (به صورت انباشته) بررسی نمودیم. با بررسی 75 شرکت نمونه از شرکتهای پذیرفته شده در بازار اوراق بهادار تهران طی سالهای 1386-1383 و با استفاده از رگرسیون حداقل مربعات معمولی و بکارگیری آزمون نسبت راستنمایی ونگ، نتایج حکایت از آن دارد که سود در کوتاهمدت دارای محتوای اطلاعاتی بیشتری نسبت به جریان نقد برای بازده سهام است اما در بلندمدت توانایی سود و جریان نقد به سمت همگرایی میل مییابد. همچنین یافتههای ما نشانمیدهد که اقلام تعهدی جاری نقش با اهمیتی در بهبود ارتباط سود با بازده سهام (نه در کوتاهمدت نه در بلندمدت) ایفاء نمینماید اما اقلام تعهدی غیر جاری درکوتاهمدت دارای چنین نقشی است.

کلیدواژه ها

مجموع اقلام تعهدی، اقلام تعهدی جاری و غیر جاری، جریاناتنقد عملیاتی، مشکلات تطابق و زمانبندی، آزمون نسبت راستنمایی ونگ

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.